Animale de companie

#animale de companie #pisici #somn pisici #nopti albe pisici #somn agitat pisici

Pisica se trezeste frecvent noaptea? 4 cauze ale noptilor albe la pisici

Pisica ta a devenit o insomniaca si a inceput sa iti perturbe din ce in ce mai mult somnul? Inainte de a te resemna in fata acestui comportament nocturn al animalului tau de companie, este important sa stii ca trezirile frecvente din timpul noptii nu sunt normale si pot avea cateva cauze care necesita o vizita la veterinar sau luarea unor masuri rapide. Ajuta-ti pisica sa se odihneasca corespunzator pe timpul noptii!

1. Este bolnava

Chiar daca nu ai observat sa aiba simptomele vreunei boli, pisica poate suferi de probleme de sanatate care i-ar putea perturba somnul. Unele dintre cele mai frecvente afectiuni care perturba somnul unei pisici sunt artrita, hipertiroidismul sau hipertensiunea arteriala, care nu se manifesta mereu simptomatic si care pot fi diagnosticate doar la veterinar. Chiar si micile dureri de dinti, eczeme care-i provoaca prurit sau o mica leziune la labute o poate face sa aiba nopti albe si sa te trezeasca frecvent din somn.

2. Este plictisita si... prea odihnita

Este important sa regandesti activitatile din timpul zilei ale pisicii tale, daca vrei o noapte linistita atat pentru ea, cat si pentru tine! Sedentarismul din timpul zilei si lipsa de activitati distractive pot fi motivele pentru care pisicuta ta debordeaza de energie in timpul noptii. Ajuta felina sa consume energie prin mai multa joaca si activitate fizica, in timpul zilei.

3. Nu-i convine ambientul camerei

Pisicile vad foarte bine chiar si pe intuneric, astfel ca, o camera care tie ti se pare intunecata, s-ar putea ca felinei tale sa i se para luminoasa si sa o impiedice sa doarma. Este important ca incaperea sa fie complet intunecata si linistita, intrucat si auzul pisicii este foarte dezvoltat. Chiar si ticaitul unui ceas ii poate perturba somnul.

4. Se simte neglijata

Pisicutele sunt recunoscute ca fiind animalutele care tanjesc cel mai mult dupa atentia stapanilor. Daca ai neglijat-o in ultimul timp si nu i-ai acordat portia binemeritata de rasfat de care are nevoie pentru a dormi linistita, va avea parte de nopti albe si se va asigura ca nici tu nu vei dormi prea mult.

Sursa foto: littlemsbossy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare