Animale de companie

#pisica purici #purici pisica #pisica #animale de companie

Pisica are purici? Cum scapi de acestia

Pisicile, in special cele care ies afara, se pot confrunta cu problema puricilor. Chiar si pisicile crescute in apartament pot avea aceasta problema daca in bloc exista persoane care au animale de companie infestate. Acestia mai pot fi adusi in casa si de stapani. Netratata la timp de purici, pisica poate face alergii si chiar infectii. In plus, puricii se inmultesc rapid si vor ajunge sa-ti infesteze toata locuinta. Iata ce poti face pentru a scapa pisica de purici.

Medicamente orale impotriva puricilor

Exista medicamente pentru pisici, impotriva puricilor, care se administreaza pe cale orala. Totul este ca pisica sa doreasca sa le ia, deoarece administrarea de pastile in cazul pisicilor nu este deloc o treaba usoara. In timp ce un caine poate fi pacalit sa manace o bucata de carne in care s-a ascuns pastila, pisicutele sunt mult mai susceptibile si este posibil sa o depisteze si sa refuze mancarea.

Pe de alta parte, unele pisici au dificultati in a digera sau metaboliza aceste medicamente. In plus, daca urmeaza anumite tratamente trebuie sa stii pisica i se poate administra si pastila impotriva puricilor.

Solutii impotriva puricilor care se aplica pe pielea animalului

Alte solutii pentru a scapa de puricii de pisica sunt zgarda ati-purici sau solutiile speciale care se aplica pe ceafa pisicii. Sunt metode usor de pus in practica, foarte convenabile, atat pentru animalut, cat si pentru stapan. Exista insa si pisici cu pielea sensibila care pot face alergii atat la zgarda, cat si la picaturile aplicate pe gat. Pentru acestea au fost concepute zgarzi speciale, realizate din produse naturale. Daca pisica ta se numara printre cele cu alergii este recomandat sa consulti medicul veterinar inainte de a-i administra orice fel de solutii anti-purici.

Sampoane si pudre impotriva puricilor

Combaterea puricilor cu sampon special sau cu pulbere impotriva puricilor nu se recomanda pe termen lung. Puricii care se afla pe corpul pisicii sin blana pot muri, insa dupa administrare pisica se va spala si protectia va fi pierduta. In plus, folosite mai mult de o data la jumatate de an, atat samponul cat si pulberea impotriva puricii de pisica, nu sunt foarte benefice pentru animale. Aceste produse pot usca pielea si sunt eficace doar pe o perioada scurta de timp.

Solutii naturale impotriva puricilor

Daca preferati abordarea naturala in combaterea puricilor de pisica, sa stiti ca exista solutii. Puteti cauta substantele realizate din componente naturale care se dizolva in apa si se pulverizeaza, foarte eficiente pentru a indeparta purici, tantarii si alti daunatori.

O alta idee ar putea fi utilizarea uleiului de catnip diluat cu ulei de nuca de cocos. Se pune o picatura de catnip la 100 de picaturi de ulei de nuca de cocos. Totusi, uleiurile esentiale, desi sunt naturale, nu sunt toate benefice pisicilor. De asemenea, trebuie sa fii atent la alergii.

Igienizati si tratati casa impotriva puricilor

Daca pisica se confrunta cu problema puricilor de mult timp trebuie sa tii cont de igienizarea si curatarea profunda a locuintei. Pentru a fi sigur de castigarea razboiului impotriva puricilor trebuie sa te asiguri ca dupa deparazitarea pisicii sa cureti si dezinfectezi foarte bine locuinta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea