Animale de companie

#pesti #betta splendens #pesti acvariu

Pesti care ar trebui sa stea singuri in acvariu

Foarte multe persoane care decid sa isi ia un acvariu cu pesti, obisnuiesc sa puna in aceeasi apa specii care nu ar trebui sa stea impreuna. Exista specii de pesti care nu se tolereaza intre ele sau care nu tolereaza, pur si simplu, nici macar un alt peste din aceeasi specie. Iata care sunt pestii care ar trebui sa stea singuri in acvariu.

Betta Splendens


Pe cat de frumosi sunt pestii din specia Betta Splendens, pe atat de agresivi si teritoriali sunt. Acestia nu tolereaza nici macar pesti din aceeasi specie, asa ca se recomanda ca intr-un acvariu sa fie tinut un singur peste Betta Splendens.

Chiar si atunci cand este vorba despre un mascul si o femela, acestia trebuie sa fie "prezentati" sub supravechere, pana cand se obisnuiesc unul cu prezenta celuilalt. Altfel, este foarte posibil ca cei doi pesti sa porneasca o lupta din care doar unul va reusi sa iasa supravietuitor.
 

Piranha


Pestii din rasa Piranha sunt extrem de agresivi si sunt carnivori, asa ca nu vor ezita nicio clipa sa atace pesti din alte specii, doar pentru a-i manca. In compania altor pesti din aceeasi specie, Piranha nu au un comportament agresiv, asa ca pot fi tinuti in grup. Totusi, este necesar ca acvariul sa fie foarte mare si spatios, cu cat numarul pestilor creste.
 

Oscar


Ca si pestii din rasa Betta Splendens, pestii Oscar nu tolereaza alti pesti din aceeasi specie. In plus, pestii din rasa Oscar ajung rapid la dimensiuni foarte mari, motiv pentru care trebuie sa ii pui intr-un acvariu foarte mare, insa nu cu pesti de dimensiuni reduse.

Desi le place sa traiasca singuri, pestii Oscar se plictisesc rapid. Cel mai bine este sa asezi in acvariul pestelui cateva jucarii speciale de plastic, care sa ii dea energie si sa il mentina activ.
 

Pestele Paradis


Pestele Paradis este un peste agresiv, luptator si nu tolereaza alte specii, cu atat mai putin daca acestea sunt mai mici decat el. In afara de rechinii de acvariu, nicio alta specie de peste nu va reusi sa supravietuiasca in acelasi acvariu cu pestele Paradis.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului