Animale de companie

#acvariu #ingrijire pesti #peste sanitar #Corydoras Julii

Pestele sanitar Corydoras Julii

Corydoras Julii sunt pesti sanitari de dimensiuni mici, apreciati de detinatorii de acvarii pentru aspectulor lor, dar si pentru abilitatea lor de curatare a acvariului.

Sanitarii Corydoras Julii sunt pasnici si nu au obiceiul sa se lupte cu nicio rasa de pesti. Acestia isi petrec mai tot timpul pe fundul acvariului, incercand sa curete rezidurile din pietris si nisip.


Corydoras Julii in acvariu


Daca vrei sa achizitionezi un Corydoras Julii, trebuie sa ai un acvariu de minim 30 de litri. Acesta atinge o lungime de aproximativ 5 - 6 centimetri si are nevoie de suficient spatiu, chiar daca nu se misca foarte mult si nu este foarte energic.

Apa din acvariu trebuie sa aiba o temperatura de 22 - 24 de grade Celsius si un pH de 6.5 - 7.8. In ceea ce priveste substratul din acvariu, ai ca optiuni nisipul de rau sau nisipul fin. De asemenea, poti utiliza si cateva crengute din plastic.

In ceea ce priveste filtrarea si curatarea apei, trebuie sa stii ca Corydoras Julii nu poate face fata de unul singur unui acvariu foarte mare. Chiar daca ai 3 sau 4 pesti sanitari, acestia nu vor face fata unui acvariu de 100 de litri. Ai nevoie de un filtru special pentru dimensiunea acvariului, iar o data pe saptamana trebuie sa inlocuiesti cel putin 30% din apa din acvariu.

Atentie! Se recomanda ca pestii Corydoras Julii sa fie tinuti in grupuri de cate 4 sau 5.


Hranirea sanitarului Corydoras Julii


Corydoras Julii sunt pesti omnivori, care consuma atat hrana vie sau hrana uscata care se scufunda. Sanitarii nu au nevoie de o hrana diferita fata de ceilalti pesti din acvariu. Nu este neaparat nevoie sa cumperi hrana speciala, deoarece sunt foarte fericiti cu orice tip de hrana, fie ea de tip granule sau fulgi.


Inmultirea pestilor Corydoras Julii


Este destul de greu ca pestii din rasa Corydoras Julii sa se inmulteasca in captivitate, mai ales daca nu ai experienta. Totusi, poti incerca sa stimulezi inmultirea prin mutarea femelelor si a masculilor intr-un acvariu cu apa moale si pH acid.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului