Animale de companie

#pesti #pestele fluture #ingrijire pestele fluture #hranire pestele fluture

Pestele fluture - ingrijire si hranire

Pestele fluture se numara printre preferatii pasionatilor de acvaristica. Acesta este originar din Africa, iar numele sau provine de la aripioarele subtiri si delicate care il fac sa arate ca si cum ar zbura.

In ciuda aspectului sau delicat, pestele fluture are un temperament semi-agresiv si obisnuieste sa manance pestii mai mici care se afla in preajma sa. Din acest motiv este recomandat sa acorzi foarte mare atentie speciilor de pesti pe care vrei sa le adaugi in acelasi acvariu cu pestele fluture.

Ingrijire

In primul rand este foarte important ca apa sa aiba o temperatura de aproximativ 24 de grade Celsius. De asemenea, pestele fluture are nevoie de un spatiu bine oxigenat si de apa curata, astfel incat pestele sa se simta ca in mediul sau natural.

Este recomandat ca in acvariu sa fie plante naturale, eventual semiplutitoare. Cu ajutorul acestora pestii vor putea sa se ascunda atunci cand nu se vor simti in siguranta. In plus, se pare ca plantele plutitoare sunt de mare ajutor in calmarea pestilor fluture recunoscuti pentru temperamentul lor agitat.

In acvariul in care se afla pestele fluture trebuie sa mai existe doar pesti din aceeasi specie sau altii care au aproximativ aceleasi dimensiuni (sau putin mai mari) pentru a evita "conflictele".

Pentru ca sunt pesti agitati si inoata uneori destul de puternic si cu avant, se recomanda ca acvariul sa fie intotdeauna acoperit.

In ceea ce priveste acvariul, ar fi bine ca acesta sa aiba cel putin 150 de litri, mai ales pentru ca la maturitate, pestele fluture are aproximativ 15 centimetri lungime.

Hranire

Pestele fluture este un peste carnivor, ceea ce inseamna ca este recomandat sa ii oferi hrana speciala. In pet-shopuri vei gasi hrana pentru pesti carnivori, insa ii poti hrani si cu musculite sau tantari.

Pestele fluture obisnuieste sa stea foarte mult la suprafata, asa ca ar fi bine sa te asiguri ca ii oferi mancare atunci cand el se afla aproape de mana ta. Daca mancarea se va scufunda, sunt sanse mari ca aceasta sa putrezeasca pe fundul acvariului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului