Animale de companie

#caini #boli caini #Parvovirus canin

Parvovirusul canin - simptome, cauze si tratament

Parvovirusul canin este o infectie care poate afecta orice caine, insa cei mai sensibili sunt patrupezii care au intre 6 saptamani si 6 luni. Parvovirusul canin se manifesta prin diaree severa, varsaturi si pierdere in greutate. Practic, boala afecteaza capacitatea organismului de a absorbi nutrienti si duce la aparitia unei deshidratari puternice.


Simptome ale parvovirusului canin


- diaree
- stare de letargie
- anorexie
- temperatura
- voma
- pierdere in greutate
- deshidratare


Transmiterea parvovirusului canin


Virusul se transmite prin contact direct cu un caine infectat. Concentratii puternice ale virusului se gasesc in fecalele cainilor - astfel, un animalut sanatos care adulmeca fecalele cainelui bolnav este supus riscului de a se infecta. De asemenea, daca o persoana calca in fecale infectate si vine cu incaltarile respective in mediul in care se afla cainele, patrupedul este, din nou, supus riscului de imbolnavire.

Ce este mai periculos este faptul ca parvovirusul canin este rezistent la foarte multe substante chimice de curatare si dezinfectare, insa in mod cert poate fi eliminat cu ajutorul clorului clasic.

Printre rasele cele mai supuse riscului de imbolnavire cu parvovirusul canin se numara: Rottweilerul, Dobermanul, Pitbullul, Labradorul, Ciobanescul german.


Diagnosticarea parvovirusului canin


Medicul va supune cainele unui set de teste si analize, printre care: teste biochimice, analiza a urinei, radiografie abdominala cu ultrasunete. De asemenea, medicul va analize numarul de celule rosii din sange. Fecalele cainelui pot fi si ele supuse unor analize in cazul in care rezultatele testelor anterioare nu sunt concludente.


Tratarea parvovirusului canin


Parvovirusul canin este o infectie virala, asa ca nu exista niciun tratament eficient in acest sens. In mod obisnuit, medicul va recomanda un tratament care sa diminueze prezenta simptomelor si care sa previna infectiile bacteriene secundare.

De asemenea, cainelui i se vor administra fluide intravenos pentru rehidratare si alte substante nutritive pentru a preveni scaderea in greutate.

Cel mai probabil, medicul va recomanda mentinerea cainelui intr-o clinica veterinara pentru a observa daca acesta raspunde la tratament.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului