Animale de companie

#jucarii #servetele #cutii #jucarii pisica #ghem ata

Obiecte din casa transformate de pisica in jucarii distractive

Uneori, jucariile preferate ale pisicii nu sunt la magazin, ci in propriul tau camin! Desi magazinele dedicate animalelor de companie abunda in jucarii si accesorii menite sa distreze si sa relaxeze pisicile, exista cateva obiecte uzuale, regasite in orice casa, care atrag imediat atentia felinelor si devin cele mai adorate jucarii ale lor. Iata cateva dintre obiectele din casa care cad "victima" distractiei pisicii tale!


Cutii de carton

Indiferent de forme sau dimensiuni, cutiile de carton sunt atractia principala a pisicii. Se distreaza copios incercand sa patrunda in interiorul lor, sa treaca prin ele ca prin tunel ori sa le dezmembreze. O cutie de carton poate tine pisica ocupata zeci de minute.


Servetele sau pungi de hartie

Nici servetelele ori pungile de hartie nu scapa nemototolite de pisica care gaseste o reala placere in a le smotoci si a le rasfira prin toata casa. Daca vrei sa-ti tii pisica ocupata ceva timp, ofera-i astfel de surse de distragere a atentiei si va uita de tot ce este in jurul ei.


Gheme de ata

Rasfirarea atei in toata casa este o placere vinovata a pisicilor. Daca ii pui la dispozitie un ghem si o lasi sa se joace cu el, s-ar putea sa gasesti sirul de ata imprastiat prin locuri din casa unde nu credeai ca pisica ar avea acces. Las-o sa se joace cu aceste jucarii improvizate, dar fii cu ochii pe ea!


Mingi de orice fel

La fel ca si ghemele, mingile sunt o alta atractie pentru feline. Indiferent de marime, pisica adora sa impinga mingile, sa se "lupte" sau "certe" cu ele, sa le zgarie si sa alerge dupa ele prin toata casa. Pune-i la dispozitie astfel de jucarioare, dar ai grija ca mingile sa nu fie de dimensiuni foarte mici, pentru a evita riscul ca pisica sa se inece cu ele.


Accesorii cu pene sau fulgi

Indiferent ca este vorba de o esarfa, de un accesoriu de par sau de un obiect vestimentar cu fulgi, tine-l departe de ochii vicleni ai pisicii tale, care abia asteapta sa se repeada asupra lui si sa se joace cu el asa cum numai ea stie. Daca vrei sa ii oferi satisfactia de a se distra cu pene sau fulgi, cumpara-i o bucata de material separata, astfel incat sa nu-ti distruga accesoriile vestimentare preferate.

Sursa foto: blog.yourcatstree.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea