Animale de companie

#oaie #animalute

Oaia care simte prezenta cancerului in organism

O oaie de la o ferma din estul Angliei a devenit erou national dupa ce si-a salvat proprietara, ajutand-o sa descopere o tumora la san. Datorita animalutului, Emma Turner si-a inceput tratamentul la timp astfel ca in luna aprilie a incheiat ultima serie de sedinte de chimioterapie .



Emma Turner, in varsta de 41 de ani, a povestit ca in urma cu un an, Alfie, oaia sa in varsta de sase ani, de obicei blanda, a inceput sa fie agresiva cu ea si sa o loveasca cu capul in piept. Femeia a declarat ca in acea zi parea ca oita sa innebunise si ca au fost nevoie de trei persoane pentru a o tine ca sa i se administreze un medicament: “Incerca sa ma loveasca in repetate randuri cu capul in piept si am crezut ca este ceva in neregula cu ea. Asa ca am decis sa o duc la veterinar", a spus Emma, potrivit news.com.au.

La cateva zile dupa incident, Emma a observat pe san o vanataie cu o umflatura, chiar in locul in care fusese lovita de Alfie, iar in mijlocul ei o mica umflatura. Femeia a ajuns la spital, unde medicii au diagnosticat-o cu cancer la san in stadiu incipient.

Din momentul diagnosticului, proprietara lui Alfie a trecut prin sase cicluri de chimioterapie, iar in luna aprilie a incheiat ultima serie. Vineri, Emma va fi supusa unei operatii de mastectomie. Femeia a mai declarat ca daca Alfie nu ar fi reactionat asa, nu ar fi descoperit nodulul din stadiul incipient si ar fi avut mult mai putine sanse sa se vindece.

Propietara oitei a mai povestit ca mama lui Alfie a murit la nastere si ca ea s-a ingrijit de iedut. Aceasta a avut mai multe boli, iar in primii doi ani au fost mai multe momente in care medicul veterinar nu ii mai dadea sanse la viata. Femeia a spus ca a ingrijit-o pe Alfie cu devotament si crede ca aceasta a rasplatit-o din plin.

Alfie a ajuns erou national in Anglia astfel ca are cont si pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare