Animale de companie

#pescarus sur mare #pescarus

O specie de pescarusi specifica din America si Marea Britanie, fotografiata in Bucuresti

Un pescarus sur mare, o specie comuna in America de Nord si din anii '70 observat si in vestul Europei, in special in insulele britanice, a fost fotografiat pe Lacul Morii din Capitala, potrivit Mediafax.

 

Pescarusul sur mare (Larus delawarensis) este specie noua in avifauna din Romania si a fost fotografiat in 23 ianuarie de Helen Beatrice Sforaru, voluntar al Societatii Ornitologice Romane (SOR) pe Lacul Morii din Capitala.

Exemplarul apartine unei specii de pescarus comune in America de Nord, insa de la inceputul anilor ‘70 tot mai multe exemplare sunt frecvent observate in vestul Europei, in special in insulele britanice.

De la debutul iernii si pana acum au fost observate si raportate pe Lacul Morii cateva specii rare: rata de gheturi, rata catifelata, rata sunatoare, rata motata, cufundar polar, cufundar mic, ferestras mic, pescarus argintiu, acestea pe langa „banalele” rate cu cap castaniu, corcodei cu gat rosu, corcodei mari, corcodei mici, corcodei cu gat negru, lebede de vara, sutele de lisite si miile de pescarusi razatori si pescarusi cu picioare galbene.

„Dupa o zi agitata, am zis sa ma relaxez putin, am plecat de acasa cu gandul sa trec prin Herastrau si, pe drum, m-am sucit. Am mers direct pe Morii, ceva imi redirectiona pasii intr-acolo. Am traversat Parcul Crangasi si am urcat pe dig, primele pasari observate… gramada de lisite, ceva pescarusi si rate mari. Am scanat (intre ghilimele) sutele de pescarusi si, dupa, am inceput sa ma uit dupa pasari mici. Catre apus am mers iar pe insula si am inceput sa mai trec inca odata prin obiectiv pescarusii. Seara am ajuns acasa si am dat la verificat (pe un grup specializat – n.r.) ce imi parea mie mai deosebit. Nu mica mi-a fost mirarea cand am gasit mesaje de felicitare de la Lou Bertalan (expert in identificarea speciilor de pescarusi – n.r.), caruia ii multumesc pentru ajutorul oferit la identificarea speciilor de pescarusi.

Surpriza a fost acest exemplar de pescarus sur mare (Larus delawarensis), observat pentru prima data pe teritoriul tarii noastre”, a spus Helen Beatrice Sforaru, pe contul ei de Facebook, despre descoperirea sa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare