Animale de companie

#crustacee #australia

Noi specii de crustacee, descoperite in Australia

O echipa de cercetatori a descoperit noi specii de crustacee in apele subterane din nordul Australiei.

Cercetatorii de la Organizatia pentru Cercetare Stiintifica si Industriala a Commonwealth (CSIRO) si de la Universitatea Charles Darwin (CDU) au colectat esantioane din douazeci si sase de straturi acvifere cu apa subterana si doua izvoare de pe o suprafata de 500 de kilometri din Bazinul Beetaloo, in perioada august - octombrie 2019, potrivit agerpres.ro.

In rezultatele studiului publicat marti, oamenii de stiinta au dezvaluit ca au descoperit o gama larga de vietuitoare subterane, cunoscute sub numele de stigofauna. Dimensiunile acestor crustacee sunt foarte mici, variand de la 0.3 la 10 milimetri lungime. Cel mai mare tip de crevete care face parte din stigofauna masoara doar 20 de milimetri.
 
Constatarile confirma faptul ca straturile acvifere din Teritoriul de Nord din Australia sustin o gama variata de vietuitoare salbatice acvatice in cadrul careia predomina crustacee, inclusiv creveti, amfipode, ostracode, copepode si sincaride.

''Este incredibil de interesant, deoarece unele dintre aceste crustaceee sunt noi pentru stiinta - nu mai exista multe zone in lume in care poate fi gasita o gama intreaga de animale noi intr-un singur loc", a spus Jenny Davis, cercetatoare in cadrul CDU, citata intr-un comunicat, potrivit sursei citate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea