Animale de companie

#catei #ingrijire catei #nas uscat catei #probleme de sanatate caini

Nasul uscat la catei - cauze si tratament

In mod obisnuit, nasul cateilor ar trebui sa fie umed si caldut, insa mai exista si cazuri in care acesta poate fi uscat sau chiar crapat. Aceasta situatie poate fi creata de o serie de factori, iar printre cei mai cunoscuti se numara:



Deshidratarea


Nasul uscat este un semn comun de deshidratare , ceea ce inseamna ca patrupedul nu a baut suficienta apa. Asigura-te ca animalutul tau are mereu un bol plin cu apa proaspata (schimbata o data sau de doua ori pe zi), mai ales in sezonul cald.


Vremea


Vremea uscata, soarele puternic sau vantul sunt alti factori care pot duce la uscarea nasului cainelui. Pentru ca este dificil sa ii feresti de aceste 3 lucruri, cel mai bine este sa ii hidratezi nasul cu un produs special.


Alergiile


Unii caini au diverse alergii la anumite plante, la anumite substante, la plastic si pot avea chiar si la alimente, iar aceste alergii se pot manifesta prin uscare nasului. In acest caz trebuie sa descoperi care este sursa alergiei si sa ii blochezi accesul la aceasta.


Raceala


Un caine racit poate avea nasul deosebit de umed sau foarte uscat din cauza faptului ca se sterge in mod frecvent cu ajutoru limbii. In aceasta situatie, se impune de urgenta tratarea racelii cu ajutorul medicamentelor, dar numai dupa un control medical .


Infectie respiratorie


In cazul in care cainele are nasul uscat, dar si tuse, stranut si respiratie suieratoare, este foarte posibil ca fie vorba despre o infectie la nivelul cailor respiratorii. De asemenea, in aceasta situatie, controlul veterinar este absolut obligatoriu.


Remedii


Pe langa tratamentul medicamentos care se impune in functie de problema de sanatate a cainelui (daca este cazul), este recomandat sa masezi nasul catelului cu vitamina A uleioasa sau cu unguent de galbenele .

Este foarte posibil ca animalutul sa nu suporte senzatia de grasime pe nas si va incerca sa se stearga. Pentru a-i distrage atentia de la nas, da-i cu acelasi produs pe labute - va incearca sa se stearga si va uita, probabil, de crema de pe nas.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea