Animale de companie

#primate #monogamie #maimute

Monogamia, cheia succesului la primate

Relatiile monogame in randul primatelor stimuleaza procesul de reproducere, favorizeaza traiul armonios si duce la o mai buna grija a puiul. Aceasta este concluzia la care a ajuns un studiu recent privind relatiile primatelor.

Studiul a analizat populatiile de giboni, marmosete si maimute tamarin. Cercetatorii au descoperit ca pentru aceste animale relatiile sunt foarte stranse si pot dura chiar toata viata.

Eduardo Fernandez-Duque, profesor la Universitatea de Antropologie din Pennsylvania, a strans timp de 16 ani date despre viata primatelor din regiunea Caco din Argentina.

Cercetatorul, impreuna cu echipa sa, a observat perechile de maimute si a analizat dinamica relationala si rata de reproducere. A ajuns la concluzia ca primatele cu un sigur partener produceau mai multi pui decat cele cu doi sau mai multi parteneri.

Cercetatorii sunt de parere ca primatele au acelasi tip de comportament intim ca oamenii si au nevoie de mai mult timp pentru a se atasa de un partener. Cand se ataseaza, insa, au o grija mai mare de pui si partenerul cu care traverseaza mai usor provocarile vietii.

Sursa foto: gibbons.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea