Animale de companie

#ham #dresaj animale #dresaj caini #zgarda

Mihai Nae, „dresorul vedetelor”: Zgarda sau ham? Care este cea mai buna alegere?

Acesta este un subiect mult discutat pe forumurile de specialitate – ce anume sa-i punem cainelui, zgarda sau hamul? Ce afecteaza cel mai mult sanatatea cainelui?

“Trage in zgarda si parca se sugruma”, spun foarte multi stapani, motiv pentru care au optat pentru varianta ham. Atat zgarda, cat si hamul sunt accesorii care ajuta la controlul asupra deplasarii cainelui in timpul plimbarii. Trebuie sa stiti ca pentru educatia unui caine, trusa de dresaj are componente foarte diversificate. Zgarda de forta, zgarda sştrangulanta, care poate fi din metal textil, chiar si din piele si zgarda electronica.

Despre ham trebuie sa stiti ca are si el o contributie in anumite situatii, insa poate influenta negativ buna purtare a cainelui. La baza, hamul este un accesoriu des folosit si probabil chiar inventat pentru cainii de atelaj.
Eu mai folosesc hamul in sesiunile de dresaj pentru antrenamentul de paza, pentru a permite cainelui sa respire corect in timpul formarii muscaturii. Dar hamul nu ne va ajuta sa invatam cainele sa nu mai traga in lesa. Tot hamul incurajeaza cainele sa decida ritmul si directia din timpul plimbarilor, lucru care va determina urcarea acestuia pe scara ierarhica din familie.
Un caine care ocupa o pozitie ierarhica superioara se intampla sa manifeste agresivitate in majoritatea cazurilor fata de stapani si foarte probabil fata de persoanele si animalele intalnite in timpul plimbarilor.
Oricare dintre obiectele mentionate mai sus, care alcatuiesc trusa de dresaj, sunt inventate pentru caini si este important sa cunoastem cum sa le folosim pentru a nu face vreun rau nici cainelui, nici stapanului.

Sursa foto: theurbanlist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare