Animale de companie

#fericire caini # caini in curte #caini #animale #animale de companie

Mihai Nae, "dresorul vedetelor": Este sau nu fericit cainele in curte?

Sigur ati auzit macar o data oameni care afirma ca intotdeauna cainele va fi fericit in curte. Sau ca locul cainelui este in curte, nu in casa, ori ca un caine nu este fericit in apartament.

Ideea acestui articol a venit in momentul in care am fost sunat de o clienta si am fost intrebat daca este adevarat ca un caine nu poate fi fericit daca este tinut in apartament.

Sunt multi care vor contrazice parerea mea, insa cei inteligenti vor intelege ca fericirea cainelui tine de proximitatea stapanului. Pentru ca indiferent cate hectare ar avea curtea ta, cainele tot lipit de usa casei va sta. Si va evada in casa ori de cate ori va avea ocazia, pentru a cauta si simti mirosul stapanului.

Fericirea cainelui nu consta in a-l tine afara in frig sau pe canicula! In niciun caz! Daca il vezi ca patruleaza sau ca arata ca face paza, trebuie sa stii ca o face pentru ca fie informatia genetica asa ii spune, fie o ca sa faca stapanului pe plac.

Niciodata un caine tinut in curte nu va ajunge la nivelul de inteligenta al unui caine tinut in apartament. De ce? Pai e simplu.... daca il tii in curte este imposibil sa nu il neglijezi din cauza lipsei de timp. Insa cand stai cu el in apartament, esti obligat sa-i acorzi mai multa atentie, sa-l scoti afara, deci interactionezi cu el in mod obligatoriu, fie ca vrei sau nu.

Acest fapt nu lasa creierul cainelui sa leneveasca si din acest motiv un caine tinut in apartament va fi net superior unuia tinut in curte, care cel mai probabil este plictisit si isi face numarul de paza cel mai probabil din cauza frustrarilor acumulate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului