Animale de companie

# Presa Canario # dresaj canin #rase caini #caini

Mihai Nae, „dresorul vedetelor”: Cum faci din Presa Canario un caine ascultator

Ma pot declara unul dintre cei mai mari fani ai acestei rase. Asta pentru ca atunci cand vorbim despre Presa Canario, ne gandim automat la ceea ce e definitoriu pentru acest exemplar canin in orice descriere - la agresivitate. Este adevarat... cu un Presa nu este de glumit!

Cu toate acestea, aceasta rasa mi-a demonstrat ca poate fi si un caine ascultator, obedient de-a dreptul, deci un caine controlabil. Nu are sens sa mai vorbim despre calitatile lui de protector, pentru ca si infatisarea lui ne da ceva de banuit in acest sens. Foarte adevarat insa este ca trebuie sa inceapa educatia la o varsta foarte frageda si ca dresajul acestuia trebuie sa fie bazat pe metode stimulative, dar si de impunere, fiind un molosoid care incepe sa puna accent pe ierarhie de la o varsta destul de frageda.

Am intalnit destule exemplare de Presa Canario care stau fara probleme cu alti caini si caruia nici copiii nu ii lipsesc. Dar atentie, acestia sunt proprietatea lui personala! Cu o muscatura puternica si un temperament pe masura, acest caine poate deveni un pericol social daca nu este educat.

Blade, cainele din poza, este dovada ca un Presa Canario poate fi modelat dupa bunul plac al stapanului, cata vreme stapanul este constient de importanta educatiei la momentul potrivit – nu mai tarziu de 4 – 5 luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea