Animale de companie

#cum dezvatam catelul sa roada #dresaj caini #caini

Mihai Nae, "dresorul vedetelor": Cum dezvatam catelul sa roada tot ce prinde

Cauza principala a rosului obiectelor din casa este plictiseala catelului dumneavoastra. Chiar daca niciodata nu vom avea timp pentru el pe cat si-ar dori, trebuie sa stiti ca exista metode ce rezolva aceasta situatie.

Inainte de toate trebuie sa stim ca puiul nostru incepe sa roada in perioada in care isi schimba dentitia, urmata de perioada de dezvoltare a dentitiei, ambele creand oarece disconfort. Deci nu numai caderea dintilor pune probleme, ci si cresterea acestora. Daca in acest interval de timp, catelul se obisnuieste sa roada tot felul de chestii – de la mobilier la incaltari - e foarte posibil sa ramana cu aceste obiceiuri si dupa ce procesul cresterii dintilor s-a incheiat.

Curiozitatea si lipsa de activitatea vor contribui si ele in descoperirea necunoscutelor care se afla in interiorul canapelei, fotoliului sau a altor obiecte ce fac parte din mobilierul casei.

Una dintre metode ar fi sa-l pacalim un pic, adunand toata incaltamintea veche si chiar de pe la prieteni, pe care sa o asezam strategic in casa pentru ca acesta sa o gaseasca, fiind astfel satisfacut de marea realizare. Restul obiectelor pot fi date cu un spray amar, care sa indeparteze orice posibil interes.

Cea mai eficienta metoda ramane cusca de transport, care ajuta in foarte multe privinte, una dintre acestea fiind si problema rosului. Cainele nu va descoperi placerea pentru ros si nu va avea ocazia sa devina selectiv, ceea ce inseamna ca se va bucura de obiectele de aport pe care stapanul i le va pune la dispozitie in cusca, si nici plictiseala nu ii va forma indeletniciri daunatoare stapanului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului