Animale de companie

#dresaj animale #dresaj caini

Mihai Nae, "dresorul vedetelor": Care sunt cele mai des intalnite probleme de comportament ale cainilor

Cel mai des ma confrunt, printre altele, cu agresivitatea si cu teama cainilor. Aceste devieri de comportament au insa radacinile lor. Oricat am dori sa credem ca este doar vina stapanului pentru comportamentul cainelui, trebuie sa stim ca sunt si situatii care pot depasi nivelul de intelegere al omului obisnuit.

Sunt multi oameni care-si doresc un catel companion si este adevarat ca trebuie sa se implice pentru ca patrupedul sa se comporte civilizat. Vina omului este ca lasa cainele sa persiste in a se comporta gresit si nu cere la timp ajutorul unui specialist in educatia canina.

Este important de stiut ca un pui poate pleca inca din cuib cu probleme pe care sa nu le cunosti. Ideal ar fi ca, atunci cand mergi sa alegi un pui, sa ai langa tine o persoana care se pricepe si care va alege puiul in functie de ceea ce va doriti – companie, paza etc. Ierarhia de cuib poate influenta comportamentul puiului in viitor. Puii isi stabilesc ierarhia in cuib prin lupta. Da, si puiutii se bat. Si, cum e firesc, sunt pui care castiga lupta si pui care o pierd. De aceea crescatorul este important sa stie cum sa procedeze astfel incat puii sa nu puna atat de mult accent pe pozitia ierarhica din cuib. Nu poate face asta decat prin metode prin care sa nu provoace startul unei posibile reactii de agresivitate catre alt membru al cuibului. Oricum ar fi, chiar daca avem un pui mai sfios sau daca avem un pui mai indraznet, incercati sa comunicati cu el cat de mult se poate prin intermediul jocurilor interactive.

Socializarea, iesirile in trafic si in locurile aglomerate pot fi rezolvarea partila a problemelor cainelui dumneavoastra. Insa extrem de importanta ramane inceperea dresajului la timpul potrivit.

Sursa foto: k9rl.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului