Animale de companie

# dresaj de grup #dresaj animale

Mihai Nae, "dresorul vedetelor": Cand apelam la dresajul de grup

Dresajul de grup este o etapa obligatorie in educatia unui caine. Este cea mai dificila parte pentru majoritatea detinatorilor de caini, deoarece trebuie sa se deplaseze cu patrupedul la locul unde acest capitol al dresajului se desfasoara. Astfel, revenim la vechea problema: de ce ne luam caine daca nu avem timpul necesar pentru el?

Un caine inseamna plimbari lungi, antrenamente, timp dedicat. Nu ne putem lua un caine pornind de la premisa ca il dresam si il putem tine inchis ulterior, avand pretentia sa nu isi manifeste nemultumirea legata de absenta stapanului. Dresajul, practic, il facem pentru ca plimbarile si convietuirea cu patrupedul sa se desfasoare in cel mai relaxant mod.

Revenind la cat de util este dresajul de grup, trebuie sa aflati ca un caine cu adevarat educat este cel care acorda atentie stapanului indiferent de cati caini sunt pe langa el.

Antrenamentul dresajului de grup trebuie sa se desfasoare in locuri dedicate cainilor, ingradite, alaturi de patrupezi care nu sunt agresivi, pentru a nu exista posibilitatea accidentarii sau vreo altercatie. Prin urmare, cainii cu probleme de comportament chiar trebuie introdusi in grup alaturi de un dresor profesionist, pentru a se obisnui cu energiile cainilor nonviolenti.

Dresorul este cel care se asigura ca vatamarea celorlalti catei este redusa la zero.  Dresajul de grup, alaturi de stapan, intareste legatura stapan-caine si ii obliga pe acestia sa faca echipă, cainele cunoscand orice grimasă sau semn al stapanului, iar stapanul putand sa anticipeze o posibila reactie a cainelui va putea sa o anuleze printr-o simpla corectie preventiva din lesă. Acesta este copul final al acestui modul de lucru, un modul recomandat dupa ce cainele a absolvit cursul de dresaj initial.

Sursa foto: yandex.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea