Animale de companie

#matreata #pisica # cum sa ingrijesti pisica

Matreata la pisici: cum o indepartezi

Pisicile nu sunt ocolite nici ele de matreata, care arata ca niste fulgi albi, mici, pe blana felinei. Aceasta poate fi provocata de o iritatie la nivelul pielii, de lipsa unei ingrijiri corecte sau de utilizarea unor produse cosmetice nepotrivite pentru animalul tau de companie.

Descopera care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a trata matreata la pisici. Tu stii cum o sa indepartezi, in cazul felinei tale de suflet?


Perie blana pisicii


Perie blana pisicii cel putin o data pe zi. In acest fel vei elimina surplusul de fire de par si excesul de matreata. Aseaza pisica pe o paturica sau pe un prosop si foloseste o manusa de cauciuc. Acest pas ar trebui urmat si inainte de fiecare baie, pentru a reduce de la inceput excesul de par, care ar ajunge oricum in cada.

Dupa fiecare utilizare, spala manusa cu sapun, iar apoi dezinfecteaz-o cu otet sau clor.


Spala blana cu un produs special


Du pisica la un medic veterinar si roaga-l pe acesta sa iti recomandate un produs special dedicat pisicilor cu matreata.

Evita sa folosesti un produs obisnuit sau, mai rau decat atat, un sampon pe care il folosesti tu. Produsele pentru animale au o compozitie total diferita fata de cele pentru uz uman. Utilizarea samponului tau cu scopul de a spala pisica nu va face decat sa agraveze problema existenta sau sa provoace altele noi.


Tunde pisica


Daca pisica ta are blana foarte lunga, iar matreata nu dispare nici dupa periere si nici dupa utilizarea samponului recomandat de catre medicul veterinar, ar fi bine sa tunzi felina la un salon specializat in acest sens. Matreata nu va mai avea o baza atat de solida si va fi redusa considerabil.


Lasa apa proaspata la indemana pisicii


O cauza a aparitiei matretii este deshidratarea. Deoarece consuma multa hrana uscata si bea prea putina apa, felina se poate confrunta cu aceasta problema. Schimba zilnic apa din bolul felinei, dar nu inainte de a spala recipientul cu apa si detergent.


Pastreaza greutatea pisicii sub control


Pisicile supraponderale sunt mai predispuse aparitiei matretii. Daca vei reusi sa ii oferi pisicii o dieta echilibrata, astfel incat sa aiba o greutate normala, felina va fi protejata de matreata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului