Animale de companie

#porcusor de guineea #rozatoare #animale #ingrijire porcusor de guineea #hrana porcusor de guineea

Lucruri interesante despre porcusorii de guineea

Porcusorii de guineea sunt animale de casa perfecte pentru persoanele care au copii, dar si pentu cele care isi doresc un animalut mic, pufos si amuzant. Descopera cateva informatii esentiale despre porcosurii de guineea inainte de a achizitiona un animalut.

1. Porcusorii de guineea sunt animale foarte sociabile. Acestea adora sa li se acorde atentie, sa fie alintati si rasfatati. Chiar daca la inceput porcusorii vor fi usor speriati, cu timpul se vor invata cu stapanul lor si se vor bucura ori de cate ori il vor vedea.

Nu te descuraja daca in primele saptamani animalutul nu este prea sociabil. Spre deosebire de alte animale, acestia au nevoie de o perioada mai mare de acomodare.

2. Porcusorii de guineea adora compania. Pentru ca iti va fi imposibil sa ii tii companie animalutului de dimineata pana seara nu iti ramane decat sa ii iei un coleg de camera. Asadar, este recomandat sa ai doi porcusori (un cuplu sau doua femele - doi masculi nu sunt recomandati in aceeasi cusca). Cei doi companioni vor fi fericiti impreuna si vor plange unul dupa celalalt daca vor fi separati.

3. Porcusorii de guineea se inteleg bine cu iepurii, asa ca ii poti lasa in aceeasi cusca. Pe de cealalta parte, hamsterii si alte specii de rozatoare nu sunt compantibile pentru porcusori.

4. Hrana porcusorilor de guineea trebuie alternata. in afara de semintele speciale pe care le vei gasi in orice pet-shop, ofera porcusorului de guineea bucati de rosii, patrunjel, leustean, frunze de salata, frunze de stefie, frunze de spanac, mere etc.

5. Dintii porcusorilor de guineea sunt in continua crestere, motiv pentru care este necesar sa le oferi acestora bucari de lemn sau nuiele cu ajutorul carora sa isi toceasca dintii. In cazul in care il vei lasa pe porcusor prin casa, asigura-te ca acesta nu are la indemana mobilier sau obiecte decorative de lemn pentru ca nu se va feri sa le roada.

6. Porcusorii de guineea sunt animale potrivite pentru copii. Animalutele nu au obiceiul sa zgarie si nici sa muste (cu exceptia cazului in care se simt amenintati , daca sunt bruscati sau raniti - asadar o fac doar daca este nevoie sa se apere).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare