Animale de companie

#veverite #animale #curiozitati

Lucruri inedite despre veverite

Veveritele apartin unei largi familii de rozatoare de talie mare sau medie, numita Sciuridae. Familia include peste 300 de specii printre care se numara: veverite de copaci, veverite de pamant, veverite dungate, marmote, veverite zburatoare si caini de preerie. Aceste animale au inceput sa fie indragite de toata lumea odata cu desenele animate Chip si Dale, doua veverite simpatice si neastamparate.

 

Daca si tie iti plac veveritele, iata cateva lucruri pe care nu le stiai despre ele.

1. Desi sunt animale salbatice , unele specii de veverite pot fi achzitionate de la crescatorii sau Pet-Shop-uri pe post de animale de companie . Spre exemplu veveritele Degu sunt o specie usor de imblanzit, cu temperamente jucause, foarte agreabile.

2. Sunt unele dintre cele mai rapide rozatoare,atingand pana la 20 km/h.

3. Aceste animale sunt foarte bune cataratoare.

4. Veveritele sunt extrem de protective cu puii lor. De exemplu o femela veverita a atacat un caine care vroia sa-i manance puiul. Aceasta a sarit pe fata cainelui pentru a-i distrage atentia. Dupa ce puiul a reusit sa fuga, mama s-a urcat imediat in copac. O alta veverita s-a luptat cu mai multe ciori care vroiau sa-i manance surata moarta.

5. O veverita din SUA, Florida, a fost dresata sa faca schi nautic . Initial, ea a fost salvata de catre Lou Ann si sotul ei, in urma unui uragan care a aruncat-o din cuib. Pentru a ajunge la performantele de azi animalul, pe nume Twiggy, a fost antrenat timp de 20 de ani.

6. Pe teritoriul Romaniei, cea mai raspandita specie este veverita roscata.

Sursa: www.thundafunda.com

7. Cea mai mica specie de veverita cunoscuta pana in prezent masoara doar 7 cm. Aceasta poate fi intalnita in Sud-Estul Nigeriei, in Camerun si in Gabon.

8. Veveritele pot inota. Acestea se deplaseaza prin apa asemeni unui caine si isi folosesc coada drept carma.

9. Poti hrani veveritele din parcuri cu nuci si alune. In special toamna cand sunt in cautarea mancarii, vor fi incantate de nucile si alunele pe care le dai. Unele mai indraznete, pot veni chiar sa ia mancarea din mana ta.

10. Veveritele zburatoare, spre deosebire de celelalte specii din familia lor, sunt animale nocturne.

11. Veveritele zburatoare au intre membrele inferioare si cele posterioare o membrana cu ajutorul careia pot plana.

12. Veveritele sunt cunoscute pentru salturile mari pe care le fac, de exemplu veveritele zburatoare sunt capabile sa faca salturi uimitoare, de pana la 80 de metri.

Sursa foto : www.suburbanexterminating.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului