Animale de companie

#caini #caini comunitari #eutanasiere caini #legea eutanasierii

Legea eutanasierii cainilor fara stapan intra din nou in parlament

Legea privind cainii fara stapan intra iarasi in Parlament, la dezbateri, urmand a se tine cont de data aceasta de recomandarile Curtii Constitutionale, care a criticat aspru primele masuri aprobate de Guvern.

Curtea Constitutionala a oferit cateva sugestii si recomandari legate de masurile care trebuie luate cu privire la cainii strazii si obliga guvernul sa reintre in dezbateri pe teme Legii animalelor fara stapan.

Printre noile prevederi propuse de CC se numara infiintarea unor registre electronice de evidenta a cainilor comunitari, dar si a celor care au stapan, incurajarea sterilizarilor masive, incurajarea adoptiilor responsabile, igienizarea domeniului public si a mediului, protejarea populatiei de caini agresivi, eutanasierea animalelor agresive si a celor aflate in faza de boala terminala.

Camera Deputatilor a adoptat initial Legea privind cainii fara stapan in 22 noiembrie 2011, insa la inceputul anului, CC trimis-o inapoi in Parlament pe motiv de neconstitutionalitate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea