Animale de companie

#japonia #animale #caini #pisici #cutremur

La un an dupa dezastrul de la Fukushima, animalele isi cauta si acum stapanii

La un an dupa dezastrul din Japonia ce a avut loc la centrala nucleara din Fukushima , dupa cutremurul de 9 grade urmat de un tsunami, o parte dintre animalele de casa ale locuitorilor din zona isi cauta in continuare stapanii.

Dezastrul umanitar din Japonia a fost urmat de tragedia animalelor de companie care au fost despartite de stapanii lor.

Din cele peste 700 animale salvate de voluntari in ultimul an, mai mult de 400 sunt in continuare separate de stapani. Cele mai multe au o varsta inaintata sau sufera de boli, lucru ce ingreuneaza adoptia lor. Aceste victime ale dezastrului si-ar putea petrece tot restul vietii in custi.

Cea mai mare drama o traiesc insa sutele de animale de companie ramase in continuare in zona iradiata, ce a fost lovita de o iarna friguroasa. In ciuda anuntului ca cele mai multe animale au fost salvate, localnicii spun ca numarul mare de urme pe zapada demonstreaza ca multi caini si pisici isi cauta in continuare stapanii.

Voluntarii incearca in continuare sa salveze animalele blocate de zona de 20 km din jurul centralei nucleare de la Fukushima, in care lipsa mancarii si frigul sunt insotite de o amenintare la fel de periculoasa: nivelul de radioactivitate.

Foto: Discovery .com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea