Animale de companie

#ursi #ursi panda #specii ursi #panda gigant

Jumatate dintre ursii panda vor disparea in 70 de ani

Specia de ursi panda gigant este pe cale de disparitie, din cauza modificarilor climatice nefavorabile supravietuirii acestora. Specialistii estimeaza ca in aproximativ 70 de ani, jumatate din ursii din aceasta specie vor disparea.

Exista mai putin de 1600 de ursi panda aflati in salbaticie, iar un studiu recent, citat de Livescience.com, scoate la iveala faptul ca acestia se vor injumatati in 70 de ani, din cauza incalzirii globale, care determina modificari substantiale ale habitatului lor si care creeaza un mediu nefavorabil pentru vietuirea acestora.

Pentru a proteja specia de panda gigant, si asa aflata pe cale de disparitie, zoologii lucreaza intens la intelegerea si imbunatatirea conditiilor de viata ale ursilor in captivitate.

In acest fel, vor putea favoriza crearea unor conditii specifice pentru a incerca reproducerea dintre masculi si femele, cu scopul repopularii speciei.

foto : .wikimedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare