Animale de companie

#animale #ziua internationala a animalelor #ziua animalelor

Joi, 4 octombrie se sarbatoreste Ziua Internationala a Animalelor

Ziua Internationala a Animalelor este un eveniment anual care a fost initiat pentru prima data in 1931, la Florenta, iar in 1945 a fost proclamata oficial ca zi aniversara pentru animale.

Data de 4 octombrie a fost aleasa pentru a cinsti numele Sfantului Francisc de Assisi, patronul animalelor si al mediului.

Astazi, in tara au loc o multime concursuri si spectacole pentru a marca aceasta sarbatoare.

In intervalul 4-7 octombrie la Bucuresti se va desfasura Campionatul European al cainilor de rasa. Concursul, care debuteaza chiar in Ziua Internationala a Animalelor, va prezenta 8.700 de caini de rasa din Europa, Asia si America.

In competitie vor fi 280 de rase ce vor fi arbitrate zilnic de o echipa de 81 de arbitrii recunoscuti in plan international.

La eveniment vor fi prezente o serie de personlitati, cum ar fi Marius Marinescu – presedintele Fundatiei Pentru Protectia Animalelor si Mediului, Paula Iacob - avocat, Liviu Pop si Rovana Plumb – ministri in Guvernul Romaniei, Gheorghe Zamfir, Ramona Badescu, precum si cativa reprezentanti ai Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului din tara si din strainatate.

Sursa foto: 02varvara.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea