Animale de companie

#caine curte # caine iarna #ingrijire caine #caine #animale de companie

Invata sa ingrijesti corespunzator cainele din curte in timpul iernii

Iarna si frigul si-au intrat deja in drepturi, iar cel mai placut lucru in aceasta perioada este sa stai la caldura. Nu uita insa ca si cainele din curte are nevoie de un adapost confortabil si calduros in aceasta perioada a anului. Invata cum sa ingrijesti corect un caine in sezonul rece.

Asigura-i un adapost adecvat

Daca vrei ca animalul tau sa fie in sanatos intreaga iarna trebuie sa ii asiguri un minim de confort. Un cotet rezistent si bine izolat, prin care sa nu intre apa este un must have. Aseaza in cusca o patura groasa care sa-i tina de cald.

Pozitionarea custii intr-un loc sigur, ferit de vant este un alt lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere. Astfel vei proteja cainele de vant dar vei evita si riscul depunerii unui maldar de zapada in jurul custii in zilele cu viscol.

Hraneste-l corespunzator

In timpul iernii cainele consuma mai multa energie decat in mod normal. Din aceasta cauza este indicat sa-i cresti portia de mancare zilnica. Ofera-i hrana bogata in vitamine si minerale si nu uita sa-i asiguri cel putin o masa calda pe zi.

Asigura-te ca are in permanenta apa proaspata si in caz de inghet schimba-i apa de mai multe ori pe zi pentru a se hidrata corespunzator.

Nu il neglija

Chiar daca afara este urat si ai prefera sa stai la caldura, nu uita ca si animalul tau are nevoie de atentie. Joaca-te cu el de cate ori poti si nu uita ca macar odata pe saptamana sa-i piepteni blana.

Daca esti plecat foarte mult timp de acasa si nu ii poti acorda atentia necesara lasa-i cateva jucarii pentru a-l motiva sa faca miscare.

Fa-i o bucurie si, din cand in cand, lasa cainele sa intre in casa pentru a se incalzi. Daca ai posibilitatea lasa-l sa doarma intr-o incapere incalzita in noptile geroase.

Surse foto: 1ms.net, mustangtripp.blogspot.com, emmitsburg.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului