Animale de companie

#dresor caini # mihai nae #adoptie caini #garsoniera #apartament #caini #interviu

Interviu Mihai Nae, dresor canin: Stai la garsoniera? Iata ce caine poti adopta!

Majoritatea persoanelor care isi doresc sa adopte un caine se gandesc ca stau intr-un apartament mic sau chiar intr-o garsoniera si ca nu au suficient spatiu pentru ca animalul sa se simta in largul lui, mai ales daca vor un caine de talie mare. Mihai Nae, unul dintre cei mai cunoscuti dresori canini din Romania, spulbera acest mit, spunand ca dragostea este mai importanta decat spatiul in care locuiesc.

 

Intrebare: Care sunt rasele cu care putem convietui in cel mai bun mod atunci cand locuim in spatii restranse – apartament, garsoniera?

Raspuns: in apartament sau garsoniera putem convietui cu orice rasa, oricat de mare sau de mica. Important este sa oferim cainelui atentia noastra. Cainii se vor acomoda in functie de ceea ce le oferim noi si nu isi vor dori nimic altceva. Sunt caini tinuti in curte, care au teren de sute de metri la dispozitie, insa ei stau langa usa de la intrarea casei, acolo unde sunt mai aproape de stapan.

 

I: Cum putem "indulci" traiul unui caine de talie mare, atunci cand ne mutam de la curte la bloc? Ce putem face mai exact – il scoatem mai des afara, il culcam pe balcon...?

R: Nimic diferit fata de ceea ce obisnuiam sa facem inainte. In mod normal nu ar trebui sa existe nici o diferenta daca i se muta domiciliul cainelui. E total eronat sa credem ca o curte mai generoasa poate compensa nevoia de atentie a cainelui. Ideal este ca stapanul, in situatia schimbarii teritoriului de la curte la bloc, sa incerce sa nu ii ofere cainelui atentie neconditionata, ci treptata, pentru ca altfel acesta o sa doreasca sa atraga atentia permanent, iar in momentul in care stapanul va trebui sa plece de acasa, cainele este posibil sa inceapa sa urle sau chiar sa distruga locuinta.

 

I: Cum putem dresa un caine galagios, care latra chiar si cand aude liftul?

R:Un caine care latra la aparitia unor sunete provenite din exteriorul locuintei este un caine care simte nevoia sa isi faca simtita prezenta si sa isi etaleze veleitatile de paznic, lucru foarte corect din punctul meu de vedere, daca o face moderat. insa daca acesta exagereaza, singura metoda pentru a inhiba acest defect, cu intentia de a nu stopa aceasta trasatura fireasca a patrupedului, este dresajul de disciplina elementara, acea ramura unde cainele invata sa se opreasca la comanda stapanului, dar si sa aplice un latrat de atentionare, tot la comanda acestuia.

 

I: Ce tehnica rapida putem aplica unui puiut, pentru ca acesta sa nu-si mai faca nevoile in casa?

R: Sunt mai multe metode prin care putem avea succes cu un pui, insa metoda cea mai potrivita este aleasa in functie de timpul liber pe care il are posesorul. Una dintre metodele prin care putem invata un pui sa nu isi mai faca nevoile in casa este sa ii formam un program in care alimentatia sa fie controlata de catre noi cantitativ, iar iesirile in functie de mesele si diversitatea acestora.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea