Animale de companie

#pisici #pui pisica #ingrijire pui pisica

Ingrijirea puiului de pisica

In primele saptamani de viata, puiul de pisica are nevoie de o ingrijire speciala. Chiar daca in principiu mama este cea care se ocupa de tot, incepand de la ingrijire, hranire si curatare, este foarte posibil ca tu, in calitate de stapan, sa fii nevoit sa intervii in anumite cazuri.

In cazul in care mama se imbolnaveste sau nu poate avea grija de pisoi dintr-un alt motiv, iata ce ai de facut.

Hranirea puiului de pisica

Laptele matern ofera puiului toti nutrientii de care are nevoie. In conditiile in care puiul este despartit de mama, este de datoria ta sa ii asiguri hrana. In situatia in care nu este nicio alta pisica de la care se poate hrani, singura varianta este sa mergi cu puiul la un medic veterinar. Acesta iti poate recomanda cateva produse care pot inlocui laptele de pisica, dar si accesoriile aferente (mini biberon etc.).

Atentie! In primele zile de viata, puii de pisica simt nevoia sa manance la fiecare una sau doua ore, asa ca asigura-te vei fi aproape de el mereu.

Ezita sa ii oferi pisicii lapte de vaca in ideea ca este bun si sanatos. Pisicile au intoleranta la lactoza si nu suporta decat laptele matern.

Dupa primele 4 saptamani de viata, pisicuta poate fi hranita cu mancare speciala pentru pisici mici. Carnita moale, in sos, va fi un deliciu pentru mica felina.

Ingrijirea puiului de pisica

In primul rand, puiulul de pisica are nevoie de multa caldura. Un pui orfan, va avea nevoie de o sursa suplimentara de caldura, asa ca trebuie sa fii inventiv. Incalzeste o sticla cu apa (apa nu trebuie sa fie fierbinte, ci calda) si aseaz-o in cutia in care se afla pisoiul.

Aseaza o paturica pe care sa stea puiul de pisica, iar in lateral, sub patura, aseaza sticla cu apa calda. Pisicuta nu trebuie sa stea lipita de sticla, ci la 2 - 3 centimetri de aceasta. Pentru a pastra cat mai bine caldura, acopera cutia pisicii, doar pe jumatate sau cel mult trei sferturi, cu un capac.

Atentie! Poti lua puiul de pisica in mana, dar numai daca il tratezi cu multa grija. Animalutul este complet neajutorat in primele saptamani de viata, si depinde in totalitate de tine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea