Animale de companie

#hamsteri #ingrijire hamster #pui hamster

Ingrijirea puilor de hamsteri

Puii de hamster sunt pe cat de mici, pe atat de sensibili si vulnerabili. Acestia au nevoie de ingrijire speciala inca dinprimele clipe de viata si trebuie sa fie pastrati in conditii de siguranta si confort tot timpul. Iata sfaturile de baza pecare trebuie sa le stii in ingrijirea unui pui de hamster.

1. Nu atinge puiul de hamster decat daca este cu adevarat important, necesar sau vital pentru acesta. De preferat este capuii sa fie atinsi doar de mama lor. Acestia sunt foarte mici si sensibili, iar faptul ca ii poti lua in brate, poate crea o stare de nervozitate femelei. Aceasta din urma ii poate ucide pe pui daca acestia isi schimba mirosul sau daca ea detecteazaalte modificari. De asemenea, oricat de blanda este in mod normal, femela te poate musca daca incerci sa pui mana pe puiiei.

Trebuie sa mentii distanta de pui aproximativ doua saptamani. Totusi, in acest timp poti pune mana pe femela sau pe cusca .

2. Ofera hrana suplimentara femelei care tocmai a nascut puii de hamster. Aceasta isi hraneste la randul ei puii, motivpentru care necesita nutrienti in plus. Asigura-te ca aceasta are intotdeauna apa proaspata, mixuri de fructe si legume proaspete si paine uscata. Pentru un plus de proteine, ii puoti oferi femelei ou fiert sau paine inmuiata in lapte.

3. Pastreaza cusca intr-o zona calda. Puii de hasmter au nevoie de caldura pentru a evita sa aiba frisoane si sa seimbolnaveasca. Totusi, evita sa asezi cusca in bataia directa a soarelui.

4. Atunci cand faci curatenie in cusca (in primele doua saptamani de la nasterea puilor) asigura-te ca pe acestia nu iiatingi cu mana, ci ii iei cu foarte multa atentie, cu o bucata de carton sau plastic si ca ii asezi, alaturi de mama lor, pe un pat de talas, intr-o alta cutie.

5. Daca in primele doua saptamani puii de hamster se hranesc doar prin femela, dupa aceasta perioada animalutele pot incepe s aconsume ou fiert, fructe moi sau paine. Dupa 4 saptamani puii pot incepe sa consume alimente obisnuite, exact ca mama lor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea