Animale de companie

#pesti #peste tropical #pesti tropicale #ingrijire pesti tropicali

Ingrijirea pestilor tropicali

Atunci cand ai in grija pesti tropicali, calitatea apei si oxigenarea adecvata, dar mai ales tipul de hrana oferit sunt aspecte importante de care trebuie sa tii cont, si fara de care pestii nu ar putea supravietui.

Iata cateva reguli deosebit de importante pentru a ingriji asa cum trebuie pestii tropicali.

1. Acorda atentie calitatii apei

Achizitioneaza un kit de testare pentru apa, pH-ul, nivelul de amoniac, salinitatea si oxigenul din apa. Ajusteaza cantitatile necesare de solutii in apa, astfel incat sa fie potrivita pentru tipul de pesti pe care ii detii.

Atentie insa, nu schimba si nu adauga brusc cantitati de solutie in apa in care se afla pestii. Este posibil ca acestia sa nu tolereze schimbarile dramatice si sa se imbolnaveasca.

2. Foloseste un filtru de oxigen

Pestii au nevoie de un flux de aer continuu, dar controlat. In functie de dimensiunea acvariului, ai nevoie de un filtru care sa ofere oxigen pestilor. In lipsa oxigenului, apa devine toxica pentru pesti, iar acestia sunt ca si morti, asa ca filtrul nu este optional, ci obligatoriu, mai ales atunci cand ai pesti tropicali.

3. Acorda atentie hranei

Pestii tropicali au nevoie de o dieta cat mai variata. Nu este suficient sa le oferi acestora un singur fel de mancare, in confitiile in care ei au nevoie de proteine, grasimi si carbohidrati. De asemenea, pestii tropicali au nevoie de aminoacizi. Achizitioneaza tipuri diferite de
hrana uscata, insa in acelasi timp le poti oferi acestora si hrana proaspata (daca in mod natural consuma asa ceva).

Ai grija insa ca, indiferent de tipul de macare pe care o oferi, sa nu adaugi o cantitate prea mare in acvariu. Daca hrana uscata nu este foarte problematica, hrana congelata, din carne, va incepe sa se descompuna in acvariu daca nu este consumata de catre pesti. In principiu ar fi bine sa oferi pestilor doar cantitati mici de hrana si sa stai langa ei pe toata durata mesei (5 minute maxim). Resturile de hrana trebuie scoase din acvariu in cel mai scurt timp posibil.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare