Animale de companie

#pesti #ingrijire pesti # peste oscar

Ingrijirea pestelui Oscar

Pestele Oscar, cunoscut si sub numele de Astronotus ocellatus este un peste originar din America de Sud. Acesta este destul de mare si poate atinge lungimea de 16 centimetri si varsta de 12 ani daca are parte de o ingrijire adecvata.

Daca vrei sa achizitionezi un peste Oscar, trebuie sa stii ca pentru a supravietui si pentru a se dezvolta, pestele are nevoie de o atentie perfecta la detalii, incepand de la temperaturi si pH, pana la filtre si mancare.

Pestele Oscar in acvariu

Pestele Oscar are nevoie de un acvariu spatios, de cel putin 120 de litri, la care trebuie sa adaugi alti 10 litri pentru fiecare peste in plus. Acvariul si accesoriile trebuie sa fie perfect spalate si curatate inainte de a fi utilizate. Pestele este foarte sensibil, iar lipsa unei igiene perfecte ii poate fi fatala.

Pe fundul acvariului trebuie sa existe un strat de pietre, de aproximativ doi centimetri. Mai inainte de orice spala bine pietrele (in mai multe ape) si scapa de nisip si de pietrele foarte mici si cele zdrobite. Pietrele se clatesc pana cand apa ramane perfect limpede.

Acvariul poate fi umplut cu apa de la robinet care a stat, in prealabil, timp de 24 de ore astfel incat sa se evapore clorul si excesul de minerale. Este adevarat ca poti achizitiona produse speciale pentru a grabi evaporarea substantelor, insa este mai simplu sa lasi apa timp de 24 de ore.

Aseaza acvariul intr-un loc ferit de lumina puternica, zgomot si agitatie, mai ales in primele zile cand aduci pestele Oscar in casa.

Apa din acvariu trebuie sa aiba o temperatura de 21 - 26 de grade Celsius si un pH de 7.2. Partea buna este ca pestele Oscar se adapteaza usor, atat la temperatura apei, cat si la pH, insa doar daca diferentele nu sunt prea mari.

Hranirea pestelui Oscar

Pestii Oscar sunt carnivori si vor incerca sa atace pestii mai mici decat ei. In salbaticie, pestii prefera alimentele vii, asa ca este recomandat sa le oferi acelasi tip de hrana. Poti opta pentru alti pestisori sau pesti proaspeti, achizitionati din supermarket. Totusi, pestele poate consuma, fara probleme, si hrana congelata (creveti, rame, inima de vita etc.).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului