Animale de companie

#papagali #papagali jako #ingrijire papagali #ingrijire papagali jako #pasari exotice

Ingrijirea papagalilor jako

Papagalul Jako sau papagalul gri african este o pasare exotica originara din Africa de Vest. Papagalul este o pasare foarte apreciata si cautata de cei care isi doresc un animal exotic, mai ales pentru ca pasarea este foarte usor de imblanzit si pentru ca are puterea de a invata cum sa scoata anumite sunete si chiar sa vorbeasca.

Ingrijirea papagalului Jako

In primul rand este recomandat ca papagalul Jako sa aiba pereche, astfel incat sa nu se simta singur. Chiar daca locuinta ta este mereu plina si chiar daca ai copii care sa ii tina companie, papagalul va simti intotdeauna nevoie de un alt papagal din rasa lui. In caz contrar, papagalul poate avea stari de depresie si se poate imbolnavi.

In cazul in care ai o pereche de papagali Jako ai nevoie de o colivie destul de mare, astfel incat cei doi sa nu se simta inghesuiti.

Desigur, pentru o pasare exotica de o astfel de dimensiuni ar fi necesara o voliera (cusca de dimensiuni mari confectionata din plasa de sarma). Aceasta voliera ar trebui sa fie populata cu plante si copacei in care papagalul Jako sa se desfasoare dupa bunul plac.

Temperatura pe care papagalul Jako o prefera este de cel putin 17 grade si de o umiditate de aproximativ 60%. De asemenea, de doua sau chiar 3 ori pe saptamana se recomanda sa oferi papagalului Jako posibilitatea de a se imbaia cu apa calduta. Poti opta pentru varianta cu o stropitoare usoara sau ii poti lasa la indemana un vas larg cu apa de 2 - 4 centimetri adancime.

Controalele medicale periodice sunt si ele recomandate, chiar daca papagalul nu pare sa fie bolnav.

Daca primeste tratamentul potrivit, un papagal Jako poate trai pana la 100 de ani.

Hranirea papagalului Jako

Pasarea are nevoie de un regim alimentar foarte variat, de calitate superioara. Dincolo de alimentele speciale pe care le gasesti in pet-shopuri, papagalul Jako trebuie sa fie hranit cu bucati mici de fructe si legume proaspete.

Papagalul Jako are nevoie de un mix de alimente bogate in calciu: seminte de mustar sau frunze de spanac.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea