Animale de companie

#ingrijirea animalelor #criza #economii

Ingrijirea animalului, la pret redus

Ingrijirea animalului este, pe timp de criza, o grija in plus cand vine vorba de bugetul casei. Mare atentie insa la ce tai de pe lista cand faci reduceri, in asa fel incat sanatatea animalului sa nu sufere.

Primele lucruri pe care le poti scoate de pe lista de cumparaturi sunt delicatesele, care ridica mult costul mancarii pentru animal .

Daca vrei neaparat sa-l cinstesti cu ceva in fiecare zi, incearca sa le faci acasa: branza incalzita si fructele sunt ideale pentru catei, iar pisicile vor infuleca in graba orice contine carne.

Costurile cu vizitele la veterinar pot fi scazute daca animalul este bine ingrijit: periajul dintilor cel putin odata la sase luni, pieptanatul blanii si baia saptamanala trebuie sa devina regula.

Niciodata nu trebuie neglijata deparazitarea animalului, deoarece costurile, pe termen lung, pot fi mult mai mari decat economiile facute, daca animalul se imbolnaveste. Pentru parazitii intestinali e nevoie de tratamente costisitoare, iar in cazul in care este afectat de purici si capuse , e nevoie de curatenie generala in casa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului