Animale de companie

# infectii urechi caini #infectii urechi #caini #simptome #animale de companie

Infectia urechilor la caini! Simptomele la care trebuie sa fii atent

Infectia urechilor la caini este o afectiune destul de frecventa si se manifesta in mai multe feluri. Uneori infectiile sunt mai severe si dureroase, alteori se manifesta doar prin mancarimi la nivelul urechilor.

Anumite rase sunt mai predispuse la acest tip de afectiune, in special cele care au urechi lungi care atrag mai usor murdaria si grasimea si care devin, din aceasta cauza, un teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor. De aceea, curatarea urechilor animalelor in mod frecvent este un detaliu foarte important de care trebuie sa tina cont oricine are acasa unul sau mai multi. Iata care sunt simptomele infectiei urechilor la caini!

Scuturarea capului

Atunci cand cainele isi scutura intens capul dintr-o parte in ala, este posibil sa aiba o infectie la urechi. Acesta este unul dintre modurile in care caini exprima aceasta problema. Atentie insa, pentru ca acest gest poate fi si semnul altor probleme, cum ar fi hematoamele sau vascularizarea urechii.

Scarpinatul urechilor

Scarpinatul este o alta forma de manifestare frecvent intalnita la caini, atunci cand au o infectie la urechi. Pentru ca nu ii este de fiecare data usor sa ajunga la locul in care simte mancarimea, cainele isi va scarpina urechile, capul sau alte parti ale corpului. Mancarimea din jurul urechii poate fi atat de intensa, incat cainele ajunge sa isi faca rani in jurul urechilor de la atat de mult scarpinat.

Stergerea capului de covor

Aceste mancarimi de necontrolat provocate de infectia urechilor, il vor face pe caine sa faca si alte miscari iesite din comun, iar unele se vor desfasura chiar si pe covorul din casa, daca animalul de companie are acces in interior. Atunci cand un caine sufera de infectie la urechi, se va intinde cu capul pe jos si isi va sterge urechile de covor, in timp ce si le va atinge si cu labutele pentru a scapa de disconfort.

Durerile de urechi

Infectia urechilor la caine nu ii provoaca acestuia doar mancarimi ci si durere. Daca problema este localizata in urechea interna sau in cea mijlocie, cainele simte nu doar durere locala, ci la nivelul intergului cap. Vei realiza ca infectia este si dureroasa doar atunci cand vrei sa il mangai sau sa il scarpini in zona urechilor, iar acesta se va retrage, va incepe sa planga sau va incerca sa te muste.

Urechile emana un miros neplacut

Infectiile fungice, infectiile bacteriene, acumularea de celule moarte si acumularea de ceara pot provoca un miros neplacut in urechile cainelui.

Inflamatie si umflarea urechii

Atunci cand cainele are o infectie undeva in ureche, tot interiorul urechii sale va arata rosu, iritat si inflamat. Uneori urechile pot parea umflate in interior.

Simptome ale unei infectii severe

Infectiile care raman netratate ii pot provoca disconfort cainelui. Printre simptomele care ar trebui sa te trimita de urgenta la veterinar se numara greata, mersul in cerc, imposibilitatea de a deschide gura, pierderea echilibrului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea