Animale de companie

#caini #stafilococ auriu #mrsa #boli caini #infectii caini #stafilococ auriu caini

Infectia cu MRSA (stafilococ auriu meticilino-rezistent) la caini.

Infectia cu MRSA ( stafilococ auriu meticilino-rezistent) este una dintre cele mai comune afectiuni la caini si este usor de recunoscut, chiar daca veterinarul este cel care poate pune diagnosticul precis. Daca observi ca patrupedul tau se linge excesiv intr-o anumita zona a pielii si ca aceasta se transforma intr-o pata rosiatia, este indicat sa il duci la medic pentru a fi consultat si a primi tratament adecvat!

Infectia cu MRSA este frecventa la caini, dar poate fi extrem de periculoasa, chiar mortala, daca este lasata nedepistata si netratata. Staphylococcus aureus este o bacterie care in timp, a dezvoltat o rezistenta puternica la multe antibiotice, de aceea este considerata destul de periculoasa pentru sanatatea lor.

Simptomele infectiei cu MRSA la caini

Pentru a-ti putea da seama daca patrupedul tau a contractat bacteria sau nu, este important sa studiezi cu atentie pielea lui. Un lucru care te-ar putea face sa analizezi mai cu atentie pielea este faptul ca il observi pe catel ca se linge constant intr-o anumita zona a corpului.

Daca analizezi cu atentie pielea si descoperi ca are o iritatie rosie, este posibil ca animalutul tau sa se fi infectat cu Stafilococ auriu.

Alte simptome care mai pot da de gol infectia sunt scarpinarea frecventa, lipsa poftei de mancare, febra etc.

Tratamentul infectiei cu MRSA la caini

Chiar daca MRSA este o bacterie care a dezvoltat imunitate la multe dintre antibiotice, exista inca solutii care ajuta la distrugerea acesteia si la vindecarea iritatiei pielii.

Tratamentul este prescris numai de catre medicul veterinar si consta intr-o combinatie de antibiotice si o crema, pentru indepartarea iritatiei pielii.

Catelul poate fi tratat la domiciliu, pe baza retetei prescrise de veterinar. Doar in cazurile severe, cu simptomatologie acuta, medicul va recurge la administrarea unui tratament intravenos de urgenta.

Cu cat bacteria este descoperita mai repede la catel, cu atat tratamentul este mai simplu si vindecarea este mai rapida.

Infectia cu MRSA este contagioasa si se poate transmite de la animal la om si viceversa. Este indicat sa folosesti manusi cand ai grija de patruped, sa ai grija sa nu te linga pe fata si sa il tii izolat de alte animale, pentru a nu le transmite bacteria.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea