Animale de companie

#imbaiere animale #sfaturi practice # imbaiere caini #imbaiere pisica

Imbaierea cainilor si pisicilor: 5 sfaturi pentru mai multa relaxare si distractie in baie

Imbaierea animalului de companie poate fi o activitate greu de stapanit de catre cei care au animale, in conditiile in care multi caini si pisici se sperie de apa si nu sunt foarte pasionati de umezeala, sampoane si alte produse de ingrijire. Exista insa cateva trucuri simple si la indemana prin care transformi baia animalelor intr-o activitate amuzanta, placuta, dar mai ales relaxanta!


1. Potriveste temperatura apei

Pielea cainelui sau pisicii este foarte sensibila la schimbarile bruste de temperatura, dar mai ales la cele foarte crescute. Este foarte important ca atunci cand faci baie animalului, apa sa fie calduta, astfel incat sa nu-i creezi un disconfort in momentul in care ia contactul cu ea. In caz contrar, devine agresiv si capata o frica fata de apa, ceea ce iti va ingreuna eforturile de a-l spala, in viitor.


2. Joaca de dinainte de baie

Introdu cainele sau pisica intr-o atmosfera relaxanta si placuta, inainte de a-l face sa treaca prin disconfortul creat de apa, de samponare sau de celelalte produse de ingrijire. Joaca-te cu el in baie, pentru a-l acomoda cu spatiul si a-l face sa se simta mai relaxat in aceasta incapere in care il vei si imbaia.


3. Jucariile de apa

Continuati activitatea relaxanta si distractiva de joaca si in cada, atunci cand il bagi in apa. Exista tot soiul de jucarii de apa create special pentru animale, astfel incat sa-i distragi atentia de la procedurile de spalare si sa-l faci sa se simta mai relaxat.


4. Recompensele

Recompensele sunt esentiale pentru a convinge catelul sa stea linistit in timpul baitei. Acestea trebuie introduse in scena inca de dinainte de imbaiere, oferite in timpul, dar mai ales dupa terminarea baitei, ca "premiere" pentru cat de cuminte si ascultator a fost si cat esti de mandru de el. Ai grija ca gustarile sa fie sanatoase si hipocalorice.


5. Produse de ingrijire de calitate

Cumpara-i animalului tau de companie cele mai bune si de calitate produse pentru ingrijirea pielii si a blanitei in timpul baitei. In acest fel, combati orice efect advers neplacut de alergii incomode, usturime a ochilor sau alte tipuri de disconforturi care ar putea irita animalul si ar putea transforma baia intr-un "camp de lupta".

Sursa foto: petspaofhanover.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare