Animale de companie

#caini #animale #adoptie

Greseli de evitat cand adopti un caine

Cateii, in special puii, sunt animale foarte dragute si adorate atat de copii cat si de adulti. Daca te afli printre persoanele care indragesc aceste creaturi si te-ai gandit ca ar fi timpul sa adopti un catel, artunci ar fi bine sa ai in vedere cateva greseli pe care oamenii le fac frecvent atunci cand adopta un caine. Cunoasterea acestora te va ajuta sa le eviti si totodata, cainele pe care il vei alege va avea o viata mai fericita alaturi de tine.
 
1. Stilul tau de viata nu-ti permite sa ai un caine

Chiar daca pana acum nu erai de aceeasi parere, faptele iti vor demonstra in timp acest lucru. Asadar, inainte de a adopta un caine gandeste-te foarte bine cat timp esti dispus sa aloci ingrijirii lui.

Primul lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare, atunci cand vrei sa adopti un caine, este stilul tau de viata. In cazul in care locuiesti singur, esti foarte ocupat si lipsesti de casa de dimineata pana seara sau  pleci des in deplasari, nu vei putea lasa animalul singur acasa . Iti va fi greu sa-l lasi in permanenta in grija unor persoane straine, iar pentru el va fi foarte stresant.
2. Nu te gandesti din timp daca doresti o femela sau un mascul

Nu toti cainii sunt la fel. In general individualitatea lor difera foarte mult de la exemplar la exemplar, insa diferentele sunt cu atat mai mari de la un gen la altul. Astfel, in timp ce masculii sunt independenti si au un caracter mai dificil, femelele sunt mult mai atasate de stapan si mai prietenoase cu membrii familiei. In schimb, acestea sunt mai putin prietenoase, comparativ cu masculii, cand vine vorba de musafiri sau de persoanele straine. Femelele sunt mult mai usor de dresat comparativ cu masculii care vor fi mai dificil de dresat din cauza caracterului lor putin incapatanat .

Un alt avantaj este dat de faptul ca in perioada caldurilor o femela nu va dori sa faca o escapada asa cum se intampla in cazul masculilor.
3. Alegi un caine caruia nu i se potrivesc conditiile de trai pe care i le poti oferi

Chiar daca iti plac cainii de talie mare, acestia nu vor fi deloc fericiti sa traiasca intr-un apartament de mici dimensiuni. Daca iti doresti cu adevarat un companion asigura-te ca spatiul de care dispui este potrivit pentru rasa dorita.

4. Adopti cainele in graba, dintr-un loc nepotrivit

Atat pe net, dar si in Pet Shop-uri, poti gasi multe oferte pentru adoptii. Gandeste-te insa foarte bine la decizia pe care urmeaza sa o iei. Daca iti doresti un catel de rasa ar fi bine sa te documentezi din timp pentru a afla caracteristicile rasei pe care vrei sa o adopti. Totodata, daca vrei sa optezi pentru un caine cu pedigree, cel mai indicat ar fi sa-l cumperi de la o crescatorie autorizata si nu de la Pet Shop, pentru a avea garantia ca este rasa pura 100%.

De asemenea, daca nu te intereseaza rasa cainelui sau faptul ca acesta este un metis, fii atent ca atunci cand il adopti sa nu prezinte semne de boala si sa aiba carnet de sanatate.
5. Ignori responsabilitatile care te asteapta

Inainte de a adopta un caine va trebui sa te gandesti la responsabilitatile care te vor astepta. Ar fi bine sa acorzi o atentie deosebita cresterii si ingrijirii animalului. Ia in calcul faptul ca in functie de tipul blanii, cainele va necesita perieri zilnice sau la cel mult cateva zile. Nu uita ca animalul trebuie scos afara de cel putin doua ori pe zi, pentru a-si face nevoile, dar si pentru a face miscare. Totodata, pentru a avea un caine sanatos si intr-o buna conditie fizica este important sa il hranesti adecvat si sa ii oferi accesoriile de care are nevoie, acest lucru solicitand o investitie lunara consistenta.
6. Nu iei in calcul faptul ca detii alte animale

In cazul in care detii si alte animale, dar in mod special o pisica, ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte de a te decide pentru ce rasa sa optezi. Informeaza-te despre compatibilitatile celor doua animale de companie. Desi la caini exista avantajul de a fi dresati sa accepte o pisica sau un alt animal, pisica este posibil sa nu accepte niciodata sa-si imparta teritoriul cu un caine. Pentru mai multe detalii despre convietuirea celor doua specii, citeste si articolul: "Cainele si pisica pot fi prieteni"

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea