Animale de companie

#studiu #maimute #gorile #alte animale

Gorilele extrovertite traiesc mai mult decat cele timide

Gorilele sociabile, care traiesc in captivitate, au o speranta de viata mai ridicata decat cele timide, este concluzia unui nou studiu realizat pe maimutele din gradinile zoologice din America de Nord.

Cercetatorii au folosit metode adaptate care studiaza personalitatea umana si au analizat astfel temperamentul a 298 de gorile. Animalele au fost monitorizate timp de 18 ani, iar rezultatele au indicat ca gorilele care erau active, jucause si sociabile traiau mult mai mult.

Rezultatele au fost corelate cu studiile realizate pe oameni, care arata ca persoanele extrovertite traiesc mai mult decat cele introvertite.

"Aceste descoperiri arata cat de importanta este personalitatea pentru sanatatea si viata oamenilor, gorilelor si a altor primate", a declarat Alex Weiss, cercetator la Universitatea Edinburgh.

Studiul a mai aratat si faptul ca durata de viata a gorilelor extrovertite nu a fost afectata de factori precum sexul sau mutarile frecvente de la o gradina zoologica la alta.

Sursa foto: livescience.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului