Animale de companie

#animale #pisici #blana pisici #ghemuri pisici

Ghemurile de blana la pisici - cum sa le reduci

Ghemurile pe care pisicile le acumuleaza in stomac si le elimina apoi prin voma sunt de-a dreptul enervante pentru orice stapan de pisica. Daca vrei sa previi acumularea acestor ghemuri de blana si sa iti protejezi pisica, ai la indemana cateva sfaturi practice.
 

Elimina excesul de par

Achizitioneaza o perie speciala pentru blana pisicilor si utilizeaz-o pentru a peria felina in fiecare zi. In acest fel excesul de par va ajunge la gunoi si nu in stomacul pisicutei tale. Aseara pisica pe un prosop pe care sa il folosesti doar in acest scop si pentru inceput mangaie felina astfel incat sa se relaxeze complet. Incepe apoi sa ii atinci suprafata corpului cu ajutorul periei, insa fara sa aspesi prea mult pentru a nu traumatiza animalutul. Vei observa cum in numai cateva minute peria va fi plina de par pe care pisica l-ar fi lasat prin casa sau pe care l-ar fi inghitit.

Ofera pisicii suplimente alimentare

Daca adaugi suplimente alimentare la dieta pisicii tale, fara indoiala ca blana acesteia va deveni mult mai rezistenta, mai puternica si mai lucioasa. Ofera pisicii ulei de peste sau bucati de peste in ulei (de la conserva). Daca oferi felinei zilnic unul dintre cele doua ingrediente, vei observa ca nu ii va mai cadea parul in aceeasi masura.

De asemenea, uleiul de masline este un ingredient care va stopa caderea parului. Pentru ca este destul de greu ca o pisica sa accepte sa consume ulei de masline ca atare, nu iti ramane decat de ii inmoi cateva bucati de peste in 3 linguri de ulei si eventual sa sfarami carnea, pe care sa i-o oferi in amestec cu uleiul.

Iarba pisicii

Daca locuiesti la curte ai observat cum pisica obisnuieste sa consume iarba. Aceasta ajuta la eliminare ghemurilor de par. In supermarketuri sau in pet shopuri vei gasi iarba speciala pentru pisici. Achizitioneaza un ghiveci si lasa-l la indemana pisicii, pentru a consuma din acesta ori de cate ori simte nevoia.

Trebuie sa stii ca pisica mananca iarba in mod instinctiv si ca nu trebuie sa o fortezi sa consume iarba sau sa o toci marunt si sa o pui in mancarea acesteia.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului