Animale de companie

#studiu #furnici # termite #zacaminte de aur

Furnicile si termitele indica locurile unde se gasesc zacaminte de aur

Musuroaiele de furnici si terminte ar putea indica locurile in care se gasesc zacaminte de aur si alte depozite de minerale. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii, in urma unui studiu realizat in Australia.

Un sit de test situat in zona minelor de aur din Australia a indicat faptul ca musuroaiele de temite contineau concentratii mari de aur, ceea ce sugereaza ca in apropiere se afla depozite consistente. Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization.

Pentru a-si construi musuroaiele, termitele aduc sol din adancuri. Printre particulele de sol se gasesc si sedimente de aur, care ofera indicii asupra zacamintelor din adancime.

"Folosim insectele pentru a gasi noi depozite de aur si alte minerale", a declarat Aaron Stewart, unul dintre cercetatori. Aceasta a mai adaugat ca insectele pot oferi informatii esentiale privind depozitele de minereuri si constituie o varianta ieftina si eficienta de inlocuire a forarilor obisnuite, care nu dau rezultatele scontate.

Resursele minerale sunt extrem de importante pentru economia Australiei, care castiga anual aproape 92 de miliarde de dolari australieni din exportul acestora.

Sursa foto: masseyservices.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea