Animale de companie

#fructe #pisici #toxine #legume

Fructe si legume care sunt toxice pentru pisici. Nu i le oferi niciodata

Pisicile fac parte din familia felinelor si, prin urmare, sunt carnivore. Desi s-au obisnuit cu viata de acasa si au devenit animale de companie, exista multe alimente care nu sunt bune pentru ele si care pot avea chiar consecinte grave pentru sanatatea lor.

Fructe si legume interzise pentru pisici

Poate ca nu stii, dar exista un fel de lista de alimente pe care pisicile nu ar trebui sa le manance pentru nimic in lume. Felinele, fiind carnivore, ar trebui sa aiba o dieta bazata pe carne (de diferite tipuri) si sa nu depaseasca 10% din consumul de legume.

Struguri

Acestea provoaca diaree si probleme stomacale si pot afecta rinichii pisicii tale. Daca mananca doar trei boabe de struguri, pisica se va simti rau toata ziua si vor trece cateva zile pana cand va manca ca inainte si va avea puterea de a se ridica.

Avocado

Acest fruct are o multime de uleiuri, care, desi sunt sanatoase, pot face ravagii asupra pancreasului pisicii. Avocado contine, de asemenea, persina, o substanta care este toxica pentru animale. Nici cainii nu o pot manca. Pentru pisici, poate fi dificil sa le impiedicam sa guste din cauza texturii sale "cremoase", pe care o iubesc atat de mult.

Ceapa sau usturoi

Ambele contin o substanta numita tiosulfat, care poate distruge celulele sanguine ale animalului tau de companie si poate provoca anemie, care este foarte greu de inversat. De asemenea, nu pot manca praz, ceapa de primavara sau plante similare.

Portocale si citrice

Acestea sunt un alt fruct interzis pentru pisici, deoarece au un continut ridicat de uleiuri esentiale si o substanta cunoscuta sub numele de psoralen, care este toxica pentru feline. Nu da portocale, lamai, mandarine, grapefruit sau lamai verzi, deoarece acestea provoaca varsaturi aproape instantanee.

Cartofi cruzi

Cartofii cruzi sunt de fapt problema, deoarece contin anumiti compusi, cum ar fi solanina, care devin daunatori imediat ce intra in organism. Vestea buna este ca aceasta dispare atunci cand cartoful este fiert.

Rosii

Multi proprietari de pisici se intreaba daca animalul lor de companie poate manca rosii. Raspunsul este nu. Acest fruct de culoare rosie, care poate atrage atentia felinelor, contine solanina - ca si cartofii - dar si alte ingrediente toxice pentru animale.

Banana

La fel ca si alte fructe si legume, cum ar fi avocado, bananele atrag atentia pisicilor datorita consistentei lor, precum si a dulceatei si aromei lor. Dar daca mananca chiar si o bucatica din acest fruct, vor suferi de diaree, care poate duce chiar la deshidratare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului