Animale de companie

#himalaya #felina #Pisica lui Pallas #rezervatia naturala nhutan #pisica #pisica salbatica

Felina misterioasa, identificata in Himalaya (Foto)

Pisica lui Pallas, o felina misterioasa, a fost fotografiata recent, pentru prima oara, in muntii din Himalaya. Felina blanoasa a fost surprinsa de camerele foto intr-o rezervatie naturala din Bhutan.

Rezervatia Wangchuck Centennial Park gazduieste specii inedite precum leopardul de zapada, lupul tibetan si ursul negru de Himalaya. Recent, o camera foto a surprins si un exemplar din specia Otocolobus manul, o felina cunoscuta si sub numele de "pisica lui Pallas". Felina a fost denumita dupa numele lui Peter Simon Pallas, un naturalist german, care a descris-o pentru prima oara in 1776.


Ce este pisica lui Pallas


Pisica lui Pallas este o specie primitiva de feline care nu a evoluat foarte mult in ultimii 5 milioane de ani. De dimensiunile unei pisici domestice, se aseamana foarte mult cu pisica persana, are o fata plata si blana deasa, gri, cu pete pete inchise la culoare pe cap.

Datorita acestei blani, animalul rezista foarte bine la temperaturi joase si se poate contopi cu peisajul muntos.

Pisica lui Pallas este o specie pe cale de disparitie. Braconierii vaneaza aceasta felina pentru blana, grasime si organe, care sunt folosite pentru diverse tratamente traditionale din Mongolia si China.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare