Animale de companie

#animal de companie #animale #adoptie animal

Esti pregatit pentru un animal de companie?

Te-ai indragostit irecuperabil de un animal pe care l-ai vazut in trecere in vitrina unui petshop sau intr-un centru de adoptii si esti din ce in ce mai tentata sa il transformi intr-un membru al familiei tale! Iubirea pentru animalute tinde sa-ti incetoseze adesea ratiunea si nu te mai gandesti daca esti capabil sa ai grija de el, daca ti-l permiti sau daca ii poti oferi conditiile potrivite pentru a se dezvolta armonios!

1. Il adopti pentru ca te face fericita

Multa lume adopta animale de companie din ratiuni gresite. Daca ai de gand sa il iei din simplul fapt ca iubesti animalele si te simti fericita in preajma lor, atunci da curs intuitiei si adopta-l. Insa daca te gandesti sa-l aduci acasa doar pentru ca iti pare rau de el ori te simti singura, renunta la idee, deoarece inseamna ca nu esti pregatit pentru un asemenea angajament.

2. Iti permiti sa ai grija de el

Nu mananca mult, nu are nevoie de haine si nu trebuie sa stai tot timpul cu el - sa ai grija de un animal de companie nu este atat de usor pe cat pare si nici foarte ieftin. Fiecare specie in parte are nevoie de hrana speciala, de accesorii si jucarii, de ingrijiri medicale, vaccinuri si multe alte nevoi pentru care trebuie sa fii pregatit sa investesti, periodic, sume destul de mari pentru a te asigura ca este mereu sanatos si fericit.

3. Ai o casa adecvata pentru nevoile lui

Inainte de a-ti lua angajamentul de a avea grija de un animal de companie, gandeste-te daca spatiul in care locuiesti este suficient de mare si adecvat nevoilor lui. In plus, daca stai in chirie, asigura-te ca proprietarii sunt de acord sa aduci in casa lor un animal.

4. Ai suficient timp liber pentru el

Nu este nevoie sa stai clipa de clipa cu el, dar trebuie sa dispui de suficient timp liber astfel incat sa-i acorzi atentia de care are nevoie nu doar pentru a-l ingriji corect, dar si pentru a te juca cu el si a-l rasfata. La fel ca si copiii, animalele de companie tanjesc dupa atentie, afectiune si rasfat, pentru a se simti bine si a fi fericite. Nu iti lua un animal de companie daca esti plecata cel putin zece ore pe zi de acasa, intrucat nici tu nu te vei bucura de el, nici el nu va fi prea fericit in singuratate.

Sursa foto: ville.beauharnois.qc.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea