Animale de companie

#beneficii sanatate #pisica #animale de companie

Dormi cu pisica in pat? Iata ce beneficii are acest obicei pentru sanatatea ta

Ai pisica si iti place sa dormi cu ea in pat? Afla de mai jos care sunt beneficiile acestui obicei. Specialistii au descoperit ca micile feline au un camp electromagnetic foarte puternic, iar prin contact cu omul undele electromagnetice ale acesteia neutralizeaza undele emise de un organism nesanatos.



In familiile in care exista cel putin o pisica bolile sunt mai rare, atmosfera este mai senina, iar atunci cand apar mici semne ca este ceva in neregula, afectiunile se vindeca mai repede.

Pisicile sunt foarte buni "cardiologi" - pentru persoanele care au trecut printr-un infarct sau accident cerebral, sau sufera de hipertensiune, este recomandat sa tina mai des o pisica in brate. Acestea stabilizeaza tensiunea arteriala si la persoanele cu distonie neurovegetativa.

De asemenea, persoanele care au in casa o pisica au un risc mai scazut de a face infarct. Potrivit studiilor, riscul scade cu 30-40%.

Ele ajuta la imbunatatirea memoriei -  explicatia ar fi ca cea mai mare acumulare de puncte care activeaza memoria se afla in centrul palmei, iar mangaierea pisicilor ajuta la stimularea acestor centrii.

Ajuta la reducerea mai rapida a febrei in cazul persoanelor cu gripa. Calmeaza senzatiile dureroase si chiar intaresc oasele. Torsul ar fi sursa actiunii terapeutice a micilor feline, potrivit unui studiu.

Blana si culoarea acesteia au importanta


Pisicile care au blana scurta trateaza mai bine afectiunile stomacului, ficatului si rinichilor. Cele care ai blanita medie sunt buni cardiologi, iar cele cu blana lunga sunt excelenti neurologi, reducand irascibilitatea si normalizand somnul, astfel ajutand in cazul depresiilor.

S-a demonstrat ca si culoarea blanii are importanta, iar cele mai recomandate sunt pisicile negre. Ele sunt capabile sa absoarba energia negativa din jur.

Motan sau pisica? Influenta bioenergetica a unei pisici este cu mult mai puternica decat cea a unui motan, de aceea reprezentantii familiei pisicilor se specializeaza in diverse afectiuni. Femelele vindeca mai bine afectiunile sistemului nervos  si ale organelor interne, iar masculii sunt potrivit la capitolele astroza, spondiloza si osteopatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului