Animale de companie

#Dog Walk #obezitate animale de companie #animale de companie

Dog Walk – un eveniment marca Royal Canin care sustine constientizarea obezitatii in randul animalelor de companie

Obezitatea si supraponderabilitatea sunt in crestere dramatica in randul cainilor si pisicilor - potrivit unui studiu realizat in Anglia, peste 65% dintre caini sunt supraponderali. Cu toate acestea insa, 63% dintre proprietari cred ca animalul lor de companie are o greutate normala.

Ca reactie la aceasta realitate ingrijoratoare, dar si pentru ca este in natura companiei preocuparea constanta pentru bunastarea animalelor de companie, Royal Canin a demarat, la nivel global, o campanie de constientizare cu privire la expansiunea obezitatii in randul cainilor si pisicilor. Scopul acesteia este educarea proprietarilor cu privire la importanta unei alimentatii sanatoase si controlate pentru prietenii lor canini alaturi de schimbarea stilului de viata.

Pentru a determina un numar cat mai mare de proprietari de animale de companie sa constientizeze importanta unui stil de viata sanatos, Royal Canin organizeaza Dog Walk – un eveniment care sustine lupta impotriva obezitatii. Evenimentul isi propune sa promoveze importanta hranirii corespunzatoare a cainelui, alaturi de mai multa joaca, mai multa plimbare si o dieta echilibrata specializata. Toate aceste elemente contribuie semnificativ la sanatatea animalelor de companie si sunt modalitati prin care putem aduce prietenii nostri patrupezi la greutatea lor ideala.

Evenimentul Dog Walk va avea loc pe 23 iunie, incepand cu ora 10:00, in Bucuresti, parcul Herastrau, zona pentru caini, intrarea de la Aviatorilor.

In cadrul evenimentului, proprietarii de caini vor putea interactiona cu specialisti medici veterinari pentru informatii si sfaturi utile cu privire la greutatea ideala a animalului lor de companie: cainele va beneficia de o consultatie si de o incadrare corecta pe diagrama „Scorului Conditiei Corporale”. in plus, programul evenimentului cuprinde si activitati distractive precum trasee cu obstacole, o tombola cu premii, dar si multe alte surprize.

Toti cei care vor participa la eveniment pe 23 iunie pot lua parte la toate activitatile pregatite in cadrul acestuia.

Cum apare obezitatea in randul animalelor de companie?

Greutatea corecta este determinata, in primul rand, de un comportament sanatos. Hrana pe care o consuma cainele nostru, precum si felul in care o consuma, dar si stilul lui de viata – toate au un impact important asupra greutatii sale, a sanatatii si bunastarii lui.

Uneori, si in cazul animalelor de companie, dragostea proprietarilor lor pentru ele este oarba pentru ca, din prea multa dragoste, nu se mai tine cont mereu de cerintele reale ale cainelui si i se ofera mai multa hrana decat este recomandat.

Ceea ce ignora multi proprietari de animale este ca, atunci cand un caine manifesta comportamente de tipul „cersitului”, el nu doreste neaparat hrana sau recompese. Daca reactia proprietarilor este aceea de a-i oferi de fiecare data hrana, acest lucru va duce la supraalimentarea cainelui, care ar putea deveni supraponderal. in loc sa primeasca hrana, cainele ar fi fericit sa fie rasplatit cu activitati precum joaca, mangaieri si vanatoare. Va incepe in curand sa asocieze propriul sau comportament cu diferite tipuri de stimulare, intrerupand astfel cercul vicios al cersitului de hrana sau recompense.

Prin aceasta campanie Royal Canin isi propune sa ajute proprietarii animalelor de companie sa inteleaga mai bine cerintele cainilor lor si, mai mai mult decat atat, sa le inteleaga si sa le interpreteze corect comportamentul lor de cersit.

Pentru ca sanatatea animalelor de companie este preocuparea principala a companiei de 50 de ani, Royal Canin a infiintat in 2005, in colaborare cu WCPN, prima Clinica Europena de Gestionarea Greutatii in Liverpool, Marea Britanie. Aceasta a fost infiintata cu scopul de a aborda direct problemele de sanatate cauzate de obezitate, ajutand astfel proprietarii de animale sa inteleaga mai bine obezitatea si cauzele acesteia, dar si care sunt cele mai potrivite solutii pentru a preveni si trata aceasta afectiune.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea