Animale de companie

#porumbei #animale

Din pasiune pentru porumbei se nasc business-uri – cum incepi totul

Domeniul porumbeilor, ce tine de cresterea unor campioni, este o piata destul de timida in tara, dar cu mult potential. Se remarca spre exemplu un interes crescut fata de porumebii albi, perfecti pentru evenimente. Acestia sunt practic inchiriati si zborul lor lin, aparitia la un eveniment este apreciata. Totusi un crescator incepe cu pasiune pentru aceste pasari si investeste pentru ca porumbeii sa fie sanatosi; abia apoi vine si un eventual profil din curse, aparitii la party-uri etc.

Porumbeii voiajori se intorc acasa, dar au nevoie de antrenament

O rasa comuna de porumbei si mai ales cei cu un organism slabit, care nu au fost pregatiti pentru astfel de curse nu au sanse sa se intoarca acasa. Asadar, se impune in primul rand investitia in rase pure. Acestia pot parcurge si distante mari. In schimb, cei indieni spre exemplu sunt apreciati de prezenta, nu zboara mai mult de 2 metri inaltime, dar sunt spectaculosi cu penajul lor aranjat in forma de coroana.

Ce este sensibil la rasele pure de porumbei se refera la riscul de imbolnavire. Asadar un crescator devine client absolut al magazinelor de profil, precum Produsecolumbofile.ro. Desi exista o controversa despre administrarea de produse drept preventie, multi crescatori percep aceasta masura ca o necesitate de a evita ce e mai grav, anume tratarea.

Cel putin vitamine pentru porumbei de la Radu Duo pot fi administrate la nevoie, inainte si dupa un eveniment la care participa porumbeii. Important este de a urmari si evolutia lor. Pana cand sa apara cine stie ce boala, ei se manifesta prin apatie, stari schimbatoare. Cel mai frecvent tratament de preventie este cel ce vizeaza parazitii interni si externi.

Totusi, clienti ai unui astfel de magazin, crescatorii pot achizitiona din acest loc si formule speciale de hrana, precum si accesorii pentru porumbei.

Hranire si intretinere – ce trebuie sa stie orice incepator

Aici lucrurile sunt ceva mai complexe. Sunt crescatori care sustin ca o alimentatie variata, bogata va asigura o sanatate de fier porumbeilor. In principal, hrana se va baza pe 6 sau chiar 7 sortimente de cereale, mixate. Cat despre ratia de hrana si aici exista mai multe variante. Unii merg pe principiul o data pe zi. O alta strategie implica doua mese, dupa cum urmeaza:

  • Dimineata prima portie, inainte de zbor. Poate fi vorba de o portie aproximativ de 500 de grame. Aceasta include 65% porumb si 35% orz.
  • Dupa masa o alta portie, nu mai tarziu de ora 19. De data aceasta 700 de grame de hrana, insemnand 55% porumb, 30% grau, 10% floarea soarelui si 5% mei.

Produse de calitate, din magazine specializate

Se spune ca nimic nu este prea tehnic batut in cuie si chiar si hrana porumbeilor este adaptata. Fiecare porumbel este diferit. Cert este ca ingrijirea lor, administrarea de vitamine, minerale si alte amestecuri de cereale trebuie sa fie de calitate.

Exista si producatori renumiti dupa care unii se ghideaza, iar lista aceasta este una generoasa la Produsecolumbofile.ro. De la Beyers sau Dac Pharma se regasesc vitamine, solubile in apa, minerale, amestec de electroliti, produse pentru recuperare, medicamente pentru paraziti si tot felul de boli clasice intalnite la porumbei.

O categorie aparte si deloc de neglijat se refera la accesorii. Acestea isi au si ele rolul, intrucat pentru sanatatea porumbeilor este important si vasul din care isi consuma mancarea. Adapatoarele de diferite cantitati, cu carlig si filet sau cele simple, cos de transport, din lemn si plasa, cu sau fara separator sunt cateva produse regasite aici. Hranitoarele sunt insa pe loc secund importante, acestea fiind alese conform si cu efectivul de porumbei – individuale pentru un numar mic de pasari sau cele de tip jgheab de un 1m pentru un numar mare de consumatori.

Alte produse necesare se refera la cele pentru igienizarea spatiului. Acestea vor usura si munca de intretinere, asigurand si dezinfectarea optima a spatiului.

Nevoile speciale de hrana si adapost fac din business-ul cu acest profil unul complex ce porneste numai de la un pasionat. In prima faza activitatea cere autofinantare, iar evenimentele la care ar participa porumbeii sunt ocazionale si sezoniere. Satisfactia este insa una mai mare decat pare, cresterea si inmultimirea porumbeilor implica autodisciplina si multa pasiune din care se nasc povesti de campioni zburatori.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului