Animale de companie

#animale de companie #animale #pisici #alimentatie #ingrijire pisici #alimentatie pisici #dieta pisici

Dieta pisicii: 6 ingrediente obligatorii in hrana uscata

Dieta unei pisici cuprinde hrana uscata si umeda, fiecare dintre ele cu un rol important in dezvoltarea si sanatatea acesteia. Mancarea uscata are tendinta de a avea o pondere mai mare in alimentatia zilnica a pisicilor decat cea umeda, intrucat este mai practica si la indemana stapanilor. In cazul in care iti hranesti pisica cu mancare uscata, urmareste eticheta acesteia si asigura-te ca nu-i lipsesc sase dintre cele mai importante ingrediente pentru sanatatea animalutului tau!


1. Taurina

Greu de crezut sau nu, taurina este un aminoacid esential in hrana pisicutei. Joaca un rol esential in prevenirea degenerarii retinei si orbirii, dar si in protejarea inimii de diverse afectiuni.


2. Calciu

Calciul este un mineral la fel de important pentru sanatatea osoasa a felinei precum este si pentru oameni.

Este important ca atunci cand cumperi hrana uscata pisicutei, sa citesti eticheta si sa te asiguri ca aceasta ii furnizeaza o doza semnificativa de calciu, care sa o ajute sa aiba mereu oase puternice si sanatoase.


3. Acid folic

Acidul folic (vitamina B9) este una dintre sursele din care pisica isi procura energie si vitalitate. De aceea, este important ca hrana uscata pe care o consuma sa fie fortifiata cu aceasta vitamina, intrucat o ajuta sa se mentina in forma in fiecare zi.


4. Proteine

Proteinele sunt substante nutritive esentiale in dieta oricarei pisicute. Acestea contribuie la buna functionare a organismului si la cresterea nivelului de energie a felinei.

 

5. Acizi grasi

Acizii grasi Omega 3 si Omega 6 trebuie sa se regaseasca pe lista ingredientelor cu care sunt preparate boabele uscate cu care iti hranesti pisica, zilnic. Au multiple efecte benefice asupra intregului organism, intarind sistemul imunitar, articulatiile, imbunatatind vederea si stimuland activitatea cerebrala.


6. Vitamine

In afara de vitamina B9, pe eticheta pungii cu hrana uscata trebuie sa se regaseasca si alte tipuri de vitamine. Pisicutele au le fel de multa nevoie de vitamine precum oamenii, iar acestea nu pot lipsi din dieta lor zilnica.

Sursa foto: petinfoclub.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului