Animale de companie

#caini #diaree caini #tratament diaree caini

Diareea la caini - cauze si tratament

Diareea nu este o boala, insa este un sedmnal al faptului ca ceva nu este in regula cu patrupedul, cel putin nu la nivel intestinal. Diareea apare, cel mai adesea, din cauza alimentelor nepotrivite pe care cainele le-a consumat. Spre exemplu, daca animalutului i s-a dat sa consume din mancarea stapanilor, este foarte posibil ca el sa aiba aceasta problema.

Nu este cazul sa te panichezi in situatia in care cainele are diaree, insa trebuie sa fii foarte atent atunci cand plange si sa il scoti afara pentru a-si face nevoile. Imagineaza-ti ca si in cazul cainelui tau, situatia este la fel ca in cazul unei persoane si ca nu se va putea abtine prea mult timp. Decat sa fie nevoie sa cureti petele de pe covor, mai bine faci mai multe plimbari afara din casa.

Daca diareea persista in cazul cainelui, mai mult de doua zile, nu iti ramane alta varianta decat sa il duci la un control medical pentru o serie de investigatii.

Daca diareea nu este provocata de un aliment consumat, este foarte posibil ca aceasta sa fie cauzata de viermi intestinali, alergie la alimente sau o infectie virala ori bacteriana.

Mergi de urgenta cu patrupedul la veterinar in situatia in care mai prezinta si urmatoarele simptome:

- febra
- durere
- voma
- sange in scaun
- depresie
- pierdere in greutate
- deshidratare
- pierderea poftei de mancare
- alte simptome de boala.

Tratateaza diareea cainelui acasa

In primul rand este recomandat sa ii oferi cainelui doar hrana uscata sau orez. Evita sa ii dai altfel de alimente pana cand nu isi revine complet. De asemenea, incurajeza patrupedul sa bea suficienta apa pentru a evita deshidratarea (gingiile lipicioase sau uscate indica deshidratarea). Adauga o lingutira de pudra probiotica in apa patrupedului.

Eventual, il poti suna pe medicul veterinar pentru a-l intreba ce medicamente ii poti oferi pentru situatia respectiva. Este foarte posibil insa ca doctorul sa iti recomande sa duci cainele la cabinet pentru o consultatie amanuntita. Doar asa i se poate aplica tratamentul potrivit, in functie de cauza.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului