Animale de companie

#lebada #pasari #lebede #specii lebede

Descopera cele mai interesante specii de lebede!

Lebedele se numara printre cele mai indragite pasari acvatice, datorita elegantei si a aerului nobil pe care le poseda. In intreaga lume exista doar sapte specii de lebede, iar cea mai cunoscuta specie este lebada muta (Cygnus olor), care se regaseste si la noi in tara. Mai putin cunoscute, celelalte specii de lebede atrag atentia prin coloritul penajului sau printr-o serie de caracteristici particulare.


1. Lebada de tundra (Cygnus columbianus)

Lebada de tundra traieste in regiunile Americii de Nord, in Alaska si in Canada, iar in timpul iernii migreaza in partea de sud a SUA.

Penajul lebedei de tundra este alb, picioarele negre, iar ciocul este negru, cu o pata de culoare galbena la baza. Comparativ cu celelalte specii de lebede, aceasta specie este relativ mica. Lebada de tundra masoara 120-150 cm lungime si cantareste 4,5 -9 kg.


2. Lebada cu gatul negru (Cygnus nigricollis)

Aceasta specie traieste in tinuturile Americii de Sud, in insulele Fakland sau in regiunea Pampas. Dupa cum spune si numele, specia este caracterizata de penajul special de culoare neagra in zona capului si a gatului, restul corpului fiind acoperit de pene albe. Ciocul este de asemenea de culoare neagra, dar are la baza o pata de culoare rosie.

Lebedele cu gat negru migreaza doar in momentul in care in habitatul lor incepe perioada de seceta, iar apa lacurilor scade. Pasarile, care formeaza grupuri de cate 20-40 exemplare, se retrag in zone cu precipitatii bogate si traiesc pe langa tarmurile intinse sau in lagune.


3. Lebada cu glas de trompeta (Cygnus buccinator)

Lebada cu glas de trompeta traieste in zona Amercii de Nord, Alaska si Canada, iar numele sau este dat de faptul ca pasarea scoate niste sunete asemanatoare cu cele ale unei trompete.

Aceasta specie, aflata pe cale de disparitie, are ciocul complet negru si penajul de culoare alba.


4. Lebada neagra (Cygnus atratus)

Aceasta specie traieste in Australia si Noua Zeelanda, iar dupa cum arata si numele, penajul este complet negru. Atrage atentia contrastul cu ciocul, care este rosu aprins. Lebada neagra este mult mai sociabila decat celelalte specii, iar atunci cand cloceste sta in colonii.


5. Lebada cantatoare (Cygnus cygnus)

Specia lebedei cantatoare se extinde in nordul Europei, cat si de-a lungul Asiei de Nord. Aceasta pasare este simbolul national al Finlandei. Pasarea poate ajunge la greutatea maxima de 12 kilograme, are ciocul de culoare galbena, cu varful si dosul de culoare neagra, iar penajul este alb.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea