Animale de companie

#caini #depresie caini #simptome depresie caini #tratament depresie caini

Depresia la caini - simptome, cauze, tratament

Asemenea oamenilor, si cainii sufera uneori de depresie. Acestia devin, brusc, lipsiti de energie, refuza sa manance si sa iasa la plimbare si vor sa doarma aproape tot timpul. De cele mai multe ori, cauza principala a depresiei la caini este pierderea unuia dintre stapani sau lipsa acestuia, chiar si pentru o perioada de numai cateva zile.

Cauze ale depresiei la caini

Daca un caine se obisnuieste sa traiasca intr-un anumite fel, iar apoi intervin anumite schimbari, este foarte posibil sa se produca o serie de schimbari la nivelul psihicului patrupedului. Modificarile de temperatura sau anotimp sunt doar cateva dintre lucrurile care pot transforma un caine vesel si plin de energie intr-unul deprimat.

De asemenea, lipsa sau moartea unuia dintre stapani reprezinta cel mai frecvent pentru care un caine se poate imbolnavi de depresie. Este foarte posibil ca un caine sa simta lipsa unui membru al familiei la fel ca un om.

Pe de cealalta parte, aparitia unei noi persoane (spre exemplu, un nou nascut) care se bucura de toata atentia care ii era adresata inainte patrupedului, poate duce la aparitia depresiei.

Simptome ale depresiei la caini

Simptomele depresiei la caini sunt similare cu cele ale oricarei fiinte umane. Animalul isi va pierde interesul fata de lucrurile obisnuite. Acesta nu va mai dori sa manance, va ezita sa iasa la plimbare si nu se va mai bucura de lucrurile care il faceau inainte sa topaie.

De asemenea, in cazul in care cainele avea obiceiul de a latra de bucurie sau pentru a cere ceva, iar acum nu mai face acest lucru, este foarte probabil ca el sa sufere de depresie.

Si pierderea in greutate este adesea un simptom al depresiei la caini.

Tratamentul depresiei la caini

Primul si cel mai important pas este sa determini cauza/motivul care a dus la aparitia depresiei. Cu siguranta, daca vei descoperi acest lucru si vei incerca sa il rezolvi, depresia cainelui este ca si tratata.

Daca totusi este vorba despre pierderea unui membru al familiei sau aparitia unuia nou, singura varianta este sa acorzi mai multa atentie patrupedului. Fa-l sa se simta iubit si incearca sa il inveselesti prin orice modalitate. Medicul iti poate recomanda o schema de tratament, insa impactul cel mai mare il are comportamentul stapanului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului